• Oranjes

Koningspaar en Beatrix gaan samen naar uitvaart Constantijn in Athene

Máxima en Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix zijn voornemens naar de uitvaart van Constantijn op maandag te gaan. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag desgevraagd aan het ANP laten weten.

Andere koningshuizen

Meerdere Europese koningshuizen hebben laten weten maandag naar de dienst in Athene te komen. Zo reizen de Spaanse en Zweedse koningsparen naar Griekenland. Ook onder anderen koningin Margrethe van Denemarken en de Noorse kroonprins Haakon en diens vrouw Mette-Marit zijn aanwezig.

Overlijden

Constantijn, de laatste koning van Griekenland, overleed dinsdag op 82-jarige leeftijd. Constantijn werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen met ademhalingsproblemen. Volgens de Griekse omroep ERT stierf hij uiteindelijk aan een beroerte. Zijn vrouw en kinderen zouden volgens Griekse media de afgelopen dagen steeds bij hem zijn geweest. Zijn gezondheid was al jaren broos. Prins Constantijn, het petekind van de overleden Griekse koning, is niet aanwezig bij de uitvaart. 

Enige zoon

Constantijn werd op 2 juni 1940 geboren als tweede kind van koning Paul en koningin Frederika. Omdat Constantijn de enige zoon was, volgde hij zijn vader op toen die in 1964 overleed. Hij trouwde met prinses Anne Marie van Denemarken, de zus van de huidige koningin Margrethe II.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.