• Oranjes

Koningspaar en Amalia starten vandaag aan tweede deel van reis op Sint Maarten

Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen maandag aan het tweede deel van hun reis aan het Caribisch deel van Nederland.

Koningspaar en Amalia

De eerste bestemming is Sint Maarten, waar ze 's ochtends aankomen.

Het koningspaar en Amalia beginnen de dag op de luchthaven van Sint Maarten, Princess Juliana International Airport. Daar wordt het gezelschap door de aanwezige pers opgewacht bij het verlaten van het vliegtuig, waarop ze een bezoek brengen aan de gerenoveerde luchthaven. De locatie raakte in 2017 ernstig verwoest door orkaan Irma.

programma

Daarna brengen Amalia en het koningspaar een bezoek aan de hulp- en rampenbestrijdingsdiensten, een medisch centrum en zijn ze bij een lunch met leden van het parlement en de ministerraad. De dag wordt afgesloten met lokale kunst en een culturele manifestatie op de Boardwalk, een 900 meter lange wandelboulevard, in hoofdstad Philipsburg.

Kennismakingsreis

Sint Maarten is de vierde bestemming van de volledige kennismakingsreis van Amalia met het Caribisch deel van Nederland. Eerder gingen Amalia en haar ouders langs Bonaire, Curaçao en Aruba. Later volgen nog Sint Eustatius en Saba.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!