• Royals
  • Oranjes

Koningin Máxima verwelkomt Argentijnse president in sobere outfit

Door Redactie
Koningin Máxima verwelkomt Argentijnse president in sobere outfit

Het koningshuis heeft regelmatig hoog bezoek, maar dit keer is het extra bijzonder voor koningin Máxima. Het koningspaar verwelkomde vanmorgen de president van Máxima's geboorteland, Argentinië. 

Lees ook: Koningin Máxima wordt geprezen

Sobere outfit

De Argentijnse president Mauricio Macri en zijn vrouw zijn twee dagen op werkbezoek in Nederland. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de twee vanochtend een warm welkom geheten bij het Paleis op de Dam. De koningin hulde zich voor de gelegenheid in een sobere outfit; een zwarte top met getailleerde blazer en een rok met print. Macri's vrouw Juliana Awada is daarentegen volledig in het wit gehuld. 

Goede band

Máxima heeft een goede band met president Macri. "Het klikt goed tussen de twee," zegt Zuid-Amerika-correspondent Marc Bessems. Het koningspaar heeft de president en zijn vrouw aangeboden om in Kasteel Het Oude Loo in Apeldoorn te logeren. Daar verblijft het paar al sinds zaterdag. 

Propvolle planning

Het tweedaagse werkbezoek bestaat niet alleen uit theeleuten, de planning is propvol. Er staat een bezoek aan het Anne Frank Huis, een hockeyclinic en demissionair premier Rutte op het programma. Het voornaamste doel van het staatsbezoek is de economische band tussen Nederland en Argentinië. 

Beeld: ANP. Bron: NOS, AD