• Oranjes

Koning Willem-Alexander woont WK-finale Oranjevrouwen bij

Door Redactie
Koning Willem-Alexander WK

Koning Willem-Alexander en zijn dochters Amalia en Ariane zijn aanwezig in Lyon, bij de WK-finale van de Nederlandse voetbalsters tegen de Verenigde Staten.

De koning stapte vlak voor de aftrap de eretribune van het Parc OL op, in gezelschap van zijn oudste en jongste dochter. Koningin Máxima en prinses Alexia zijn niet meegekomen.

Oranjevrouwen

De Oranjevrouwen staan vandaag in de grote finale tegen Amerika. Daniëlle van de Donk sprak vanochtend namens het Nederlandse team de tegenstanders toe in een krachtige videoboodschap op Twitter. "Jullie lieten ons zien waar toewijding en ambitie toe kan leiden. Jullie lieten ons in onze dromen geloven. Bedankt daarvoor", zegt Van de Donk in de video. "Tot vanavond."

Aanmoedigen

De Rijksvoorlichtingsdienst had enkele dagen geleden al bekendgemaakt dat de koning de 'Leeuwinnen' zou komen aanmoedigen. Het was tot het laatste moment onduidelijk of hij ook zijn dochters zou meenemen. De afvaardiging van het koninklijk huis zit op de tribune naast KNVB-voorzitter Michael van Praag. Verder zijn onder anderen FIFA-voorzitter Gianni Infantino, de Franse president Emmanuel Macron en topvoetballer Kylian Mbappé aanwezig.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & Beeld: ANP