Koning Willem-Alexander vecht tegen tranen: 'Inés was ons intens dierbaar'

Door Redactie
Koning Willem-Alexander vecht tegen tranen: 'Inés was ons intens dierbaar'

Koning Willem-Alexander heeft zondagavond kort na aankomst in Riga, de hoofdstad van Letland, een korte en geëmotioneerde verklaring gegeven aan de Nederlandse media. Dit naar aanleiding van het tragische overlijden afgelopen woensdag van zijn schoonzus Inés Zorreguieta, en het om die reden niet meereizen van koningin Máxima voor de staatsbezoeken aan Letland, Estland en Litouwen.

Intens dierbaar

,,Het heeft ons heel erg aangegrepen. Inés was ons intens dierbaar en ook nog een keer de peettante van Ariane. We zijn naar Argentinië geweest met elkaar om daar met ons gezin de begrafenis bij te wonen en met de familie samen te kunnen zijn", aldus de tegen zijn emoties vechtende koning voor zijn hotel in Riga.

Medeleven

,,Heel veel hebben meegeleefd met ons, en mede namens mijn vrouw ben ik heel erg dankbaar voor alle berichten die we ontvangen hebben en het medeleven. We zijn nu hier in Letland voor het staatsbezoek. Dat begint morgen, daarna volgen Estland en Litouwen. Mijn vrouw zal daar in gedachten bij zijn en ik ben in gedachten bij haar."

Staatsbezoek

Koning Willem-Alexander wordt maandagochtend bij het kasteel van Riga, dat dienst doet als presidentieel paleis, officieel verwelkomd door president Raimonds Vējonis. Later deze week reist de koning door naar de buurlanden Estland (dinsdag) en Litouwen (woensdag). De drie Baltische presidenten hebben vorige week elk afzonderlijk via Twitter gereageerd op het overlijden van de jongste zus van koningin Máxima. Alledrie spraken hun leedwezen uit. ,,In deze moeilijke tijd van verlies gaan onze harten uit naar koningin Máxima", aldus de Letse president.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Koning Willem-Alexander vecht tegen tranen: 'Inés was ons intens dierbaar'

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)