• Max Verstappen

Koning Willem-Alexander schrijft nog een keer brief aan Max Verstappen na winnen tweede wereldtitel

Door Redactie
Koning Willem-Alexander schrijft nog een keer brief aan Max Verstappen na winnen tweede wereldtitel

Max Verstappen kreeg na zijn wereldkampioenschap in de Formule 1 een brief van koning Willem-Alexander. Dat zei de coureur van Red Bull bij de NOS. Verstappen veroverde eerder deze maand de wereldtitel na zijn winst bij de Grote Prijs van Japan.

Na het behalen van de wereldtitel in 2021 kreeg Verstappen ook al zo een brief van de koning. 'Nee, niet dezelfde brief met dezelfde tekst hoor. Ze schrijven dat ze hebben gekeken en hebben genoten. Heel leuk om zo'n brief te krijgen.'

Felicitaties

Het koningspaar stuurde na afloop van de race in Japan al een felicitatie op sociale media. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima spraken toen van een 'ultieme prestatie' van de Limburger.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Begin september werd Max nog benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zo meldt de Formule 1-coureur die donderdagmiddag op zijn Instagram. 'Aangesteld worden tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau is voor mij een ongelooflijk trots moment en kwam voor mij heel onverwachts, zo vroeg in mijn carrière', begint Max zijn verhaal onder een foto met de minister voor Sport, Conny Helder. Verstappen schrijft verder: 'Ik wil mijn familie en geliefden bedanken, maar ook Red Bull, die als een tweede familie is voor mij. We hebben dit samen bereikt. Zonder jullie had ik dit niet gekund.' 'Nog maar het begin' 'En ook al ben ik trots op wat we nu al bereikt hebben; dit is nog maar het begin en ik verzeker jullie dat we nog vele jaren door zullen gaan' sluit Max zijn tekst af. 

Voorbeeld

Volgens minister Conny Helder is Max een 'grote inspiratie voor velen'. 'Er komt veel meer bij kijken dan alleen talent om kampioen te worden. Vele jaren hard en lang werken, niet opgeven en doorgaan. En uiteindelijk rijd je als eerste Nederlander naar de wereldtitel Formule 1. Wat een fantastische prestatie. Je hebt Nederland hiermee ook wereldwijd op de kaart gezet.' Ongeveer een anderhalve maand later mag Verstappen een tweede wereldkampioenschap in zijn zak steken.

De tekst gaat verder onder de post. 

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.