• Oranjes

Koning Willem-Alexander op weg naar Litouwen

Door Redactie
Koning Willem-Alexander op weg naar Litouwen

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag zijn korte staatsbezoek aan Estland afgesloten. Vanaf het vliegveld van Tallinn is hij onderweg naar Litouwen, waar aan het einde van de middag een nieuw staatsbezoek begint. Bij het presidentieel paleis in Vilnius wacht president Dalia Grybauskaitė op het Nederlandse bezoek.

De koning werkte voor vertrek een gevarieerd programma af in Tallinn. Er werd tijdens een themabijeenkomst over de digitale samenleving, privacy en cyberveiligheid uitgebreid stilgestaan bij de vorderingen die Estland de afgelopen twintig jaar op dat gebied heeft gemaakt.

Stadswandeling

Na een korte stadswandeling woonde de koning ook een themasessie over innovatie in de landbouw bij alvorens de kleine Nederlandse gemeenschap te ontmoeten. Tot slot nam hij een kijkje bij de overzichtstentoonstelling van het werk van de Estse schilder Michel Sittow (1469-1525) in het KUMU Art Museum. Bij het naast gelegen presidentieel paleis nam Willem-Alexander vervolgens afscheid van president Kersti Kaljulaid.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Koning Willem-Alexander op weg naar Litouwen

Bron: ANP | Beeld: Patrick van Katwijk (ANP)