• Oranjes

Koning spreekt na rellen met getroffen Bossche ondernemers

Door Redactie
Koning spreekt na rellen met getroffen Bossche ondernemers

Koning Willem-Alexander heeft zich donderdag laten zien in Den Bosch waar hij met winkeliers en bewoners sprak die het slachtoffer werden van de rellen maandagavond in de stad. De koning sprak onder meer met Maaike en Guido Neuféglise, eigenaars van de geruïneerde Primera waarvoor een crowdfundingactie werd opgezet.

Willem-Alexander sprak eerst in het stadhuis met burgemeester Jack Mikkers en vertegenwoordigers van onder meer de politie en het Openbaar Ministerie over de gebeurtenissen van maandagavond en op welke wijze er werd ingegrepen.

Getroffen ondernemers

De koning en burgemeester maakten daarna een wandeling door het stadscentrum van Den Bosch. Op enkele locaties ging Willem-Alexander in gesprek met getroffen ondernemers en omwonenden. Ook sprak hij met wijkagenten en ME’ers die tijdens de rellen dienst hadden en met schoonmakers die de stad na afloop weer opknapten.

Avondklok

Sinds de invoering van de avondklok afgelopen zaterdag was het onrustig in diverse steden in Nederland. Tijdens de ongeregeldheden werden winkels en horecazaken geplunderd en vernielingen aangericht.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Koning spreekt na rellen met getroffen Bossche ondernemers

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.