• Oranjes

Koning niet in quarantaine na coronabesmetting Hoekstra

Door Redactie
Koning niet in quarantaine na coronabesmetting Hoekstra

Koning Willem-Alexander gaat niet in quarantaine ondanks dat hij maandag in contact is geweest met minister Wopke Hoekstra, die woensdag besmet bleek met het coronavirus. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd laten weten.

Hoekstra, de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, was maandag in Paleis Noordeinde voor de beëdiging van het nieuwe kabinet. Volgens de GGD moet je in quarantaine als je minimaal 15 minuten in aanwezigheid bent geweest van iemand die corona blijkt te hebben of op minder dan 1,5 meter afstand was.

1,5 meter afstand

Een woordvoerder van de RVD zegt dat bij het gehele programma van de beëdiging 1,5 meter afstand is gehanteerd, en dat quarantaine dus niet nodig is. Of de koning zichzelf getest heeft, wil de RVD niet zeggen omdat dat tot 'het privédomein' behoort.

Isolatie

Willem-Alexander volgt de overige politici die de afgelopen dagen in contact zijn geweest met Hoekstra. Ook zij gaan niet in isolatie.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.