Koning neemt wraak na schandaalboek zoon

Wie dacht dat koning Charles (74) zijn zoon prins Harry (38) zomaar zou laten begaan in het zwartmaken van de monarchie zit ernaast. De vorst slaat terug na de release van Harry’s boek Reserve, en zet Harry en Meghan uit Frogmore Cottage.

Door Redactie
Harry en Meghan

Hoewel ze daar al een tijdje niet meer wonen, was dat hun enige onderkomen in het Verenigd Koninkrijk. De optie om terug te keren wordt dus steeds kleiner. En wie plukt daar de vruchten van? Verrassend genoeg niemand minder dan schandaalprins Andrew.

De schadelijke statements over de koninklijke familie die prins Harry in zijn boek Reserve opnam, zijn uiteraard niet onopgemerkt voorbijgegaan aan Buckingham Palace. Hoewel het aanvankelijk leek alsof koning Charles geen actie zou ondernemen, blijkt nu dat hij wél terugslaat. En dan wel op een niet mis te verstane manier.

Frogmore Cottage

Harry en zijn echtgenote Meghan kregen te horen dat ze niet meer welkom zijn in Frogmore Cottage. Dat is het huis op de gronden van Windsor, waar het koppel tijdens hun eerste huwelijksjaren woonde. Ze lieten het volledig renoveren naar hun eigen smaak – voor 2,7 miljoen euro aan belastinggeld dat ze achteraf moesten terugbetalen – , maar beslisten uiteindelijk toch om het land te verlaten. Sinds hun vertrek naar Amerika in 2020 zijn de twee amper in het Verenigd Koninkrijk geweest. Ze ruilden Frogmore in voor een luxueuze villa in Montecito, één van de chiquere buurten in Los Angeles.

Frogmore Cottage
© Brunopress

Frogmore Cottage

Uitzettingsbevel

Koning Charles heeft nu besloten dat Harry en Meghan Frogmore Cottage helemaal niet meer nodig hebben, en dat het pand beter voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Het stel kreeg een uitzettingsbevel toegestuurd. Redelijk ingrijpend, gezien het toch om familie gaat. Volgens royaltyexperts is dat weer een bevestiging dat er weinig tot geen contact is tussen Harry en zijn vader. ‘De beweringen van Harry in zijn boek Reserve en alle tv-interviews die daarmee gepaard gingen, waren de druppel,’ aldus een hofbron. ‘Charles moest iéts doen om zijn standpunt duidelijk te maken.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.