Koning Harald opgenomen in het ziekenhuis

Door Redactie
Koning Harald opgenomen in het ziekenhuis

Koning Harald is vrijdagmorgen opgenomen in het Rijksziekenhuis in Oslo. Dat heeft het Noorse hof bekendgemaakt. Nadere details zijn niet gegeven. De koning is officieel met ziekteverlof. Dat betekent dat kroonprins Haakon als regent de taken van zijn vader heeft overgenomen. Hij zit later vrijdag de kabinetszitting voor.

De koning werd vrijdag verwacht in Lillehammer waar hij samen met koning Sonja een plaquette zou onthullen bij Maihaugen, het voormalig ouderlijk huis van Sonja. Volgens de Noorse televisiezender NRK gaat koningin Sonja wel volgens plan naar Lillehammer.

Nog actief

Koning Harald (83) was donderdag nog actief toen hij de bemanning van het koningsschip Norge aan het einde van het traditionele vaarseizoen bedankte voor hun werk in de voorbije maanden. De koninklijke familie gebruikt de Norge voor werk-en streekbezoeken, en voor eigen vakantietrips langs de uitgestrekte Noorse kust. Veel plaatsen zijn makkelijker te bereiken met de boot dan over de weg.

Gezondheidsproblemen

Koning Harald kampt de laatste jaren regelmatig met gezondheidsproblemen. In januari werd de koning wegens duizeligheid een week in het Rikshospitalet opgenomen. Ook na ontslag uit het ziekenhuis bleef hij nog enige tijd met ziekteverlof. In december zorgde een virale infectie ervoor dat Harald enige tijd niet kon werken.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.