Koning Charles: we rouwen om gekoesterde vorst en geliefde moeder

Door Redactie
Koning Charles: we rouwen om gekoesterde vorst en geliefde moeder

De familie van koningin Elizabeth rouwt om een 'gekoesterde vorst en een geliefde moeder'. In een verklaring laat de nieuwe koning Charles weten dat het overlijden van zijn moeder 'een moment van het grootste verdriet' is. 

'We rouwen diep om het overlijden van een geliefde vorst en een zeer geliefde moeder. Ik weet dat haar verlies diep gevoeld zal worden in het hele land, het rijk en de Gemenebest, en door talloze mensen over de hele wereld', schrijft de koning. 'Tijdens deze periode van rouw en verandering worden mijn familie en ik gesteund en getroost door het respect en de genegenheid waarmee de koningin zo werd geliefd.'

Eerste toespraak 

De nieuwe monarch van het Verenigd Koninkrijk, koning Charles III, zal vrijdag het volk toespreken. Dat laat zijn woordvoerder weten. Het zal zijn eerste toespraak zijn als koning sinds het overlijden van zijn moeder koningin Elizabeth II. Hoe laat de toespraak zal zijn is nog niet bekendgemaakt. Charles en zijn vrouw Camilla brengen de nacht van donderdag op vrijdag door op Balmoral Castle, waar Elizabeth overleed. Vrijdag keren zij terug naar Londen.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.