Koning Charles houdt erfenis van 734 miljoen euro achter

Hij was altijd het favoriete kind van The Queen, maar nu zijn broer koning is, hoeft de Britse prins Andrew niet meer op sympathie te rekenen. Koning Charles – de enige begunstigde in het testament van Queen Elizabeth – lijkt voorlopig niet van plan om de enorme erfenis van zo’n 734 miljoen te delen met zijn familie. En dat is voor Andrew de grootste klap...

Door Redactie
Koning Charles
© GettyImages

Op zich is het niet uitzonderlijk dat koning Charles de enige erfgenaam van moeder Elizabeth is. Een wet die in 1993 werd opgesteld, stelt namelijk dat er geen belastingen betaald hoeven worden op een erfenis die overgaat van de ene monarch naar de andere. Om kosten te besparen, is het dus de gewoonte dat alleen het oudste kind van de heersende monarch als erfgenaam wordt aangeduid. Maar in dit geval wringt de schoen toch wat.

Charles, die het fortuin van – naar schatting – 734 miljoen euro nu op zijn bankrekening heeft staan, is namelijk niet van plan om het met zijn broers en zus te delen. Voorlopig in elk geval nog niet.

Verrast, radeloos en wanhopig

‘Prins Andrew is verrast, radeloos en wanhopig,’ zo zegt een vriend van de prins tegen de Daily Mail. ‘Hij had er geen idee van dat dit zou gebeuren. Hij blijft toch een deel van de familie, en een kind van zijn moeder? Wat moet hij nu doen? Hard tegen hard gaan met zijn broer, in de hoop om zo een dak boven zijn hoofd te houden?

Financieel een stuk moeilijker

Andrew woont op dit moment namelijk nog in de Royal Lodge van Windsor, een zeer groot en luxueus pand. Omdat hij een royal is betaalt hij geen huur, maar de algemene kosten die erbij komen kijken – en die zeer hoog oplopen – moet hij uit eigen zak betalen. Vroeger was dat geen probleem, maar sinds hij in opspraak is gekomen door de rechtszaak die Virginia Giuffre tegen hem aanspande, gaat het financieel een stuk moeilijker.

Misbruik

Giuffre beschuldigde de prins van misbruik. Hij zou meermaals seks met haar hebben gehad toen ze nog minderjarig was, en gemanipuleerd werd door seksdelinquent Jeffrey Epstein. De prins wist haar te overtuigen om een schikking te aanvaarden, maar dat kostte hem wel 13 miljoen euro. Met een serieus gat in zijn portefeuille tot gevolg. 

Erfenis van zijn moeder

Gezien de controverse is hij ook geen lid meer van het bestand van werkende royals. Hij krijgt dus geen geld meer van de staat. De enige hoop die hij had om nog een graantje mee te pikken, was de erfenis van zijn moeder. ‘Andrew is ervan overtuigd dat Charles’ weigerachtigheid om het geld te delen volledig voortkomt uit zijn plan om hem buitenspel te zetten,’ gaat de insider verder. ‘De dingen gaan van kwaad tot erger, het is een echte ramp.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.