Koning Charles haalt zich de woede van het volk op de hals

Door Redactie
Koning Charles haalt zich de woede van het volk op de hals

Koning Charles wordt op 6 mei 2023 officieel gekroond. Hoewel er nog niets is gecommuniceerd over de invulling van de ceremonie, is uitgelekt dat de koning het stukken soberder wil gaan aanpakken dan zijn moeder Elizabeth in 1952.

Hij zou 2000 gasten willen uitnodigen in plaats van 8000 en de ceremonie zou veel korter worden. Ook zal het volgens bronnen minder ceremonieel zijn.

Versobering

De belangrijkste reden voor de versobering zou een kostenbesparing zijn. Veel Britten zijn woest over het besluit. Ze zagen hoezeer de hele wereld onder de indruk was van de uitvaart van The Queen, en een kroning waarvoor alles uit de kast gehaald wordt, zou het toerisme wederom een enorme boost geven en goed zijn voor het land.

Verkorte ceremonie 

Ook zou de kroningsceremonie van koning Charles zal een stuk korter duren dan die van zijn moeder koningin Elizabeth. Volgens The Mail on Sunday wordt Charles in ruim een uur tot koning gekroond.Bij Elizabeth duurde de ceremonie in 1953 meer dan drie uur...

Ongelukkige datum

Na (waarschijnlijk) veel wikken en wegen is de datum voor de bekroning van koning Charles (73) dan eindelijk vastgesteld. Op 6 mei zal de nieuwe taak van Charles dan officieel bekroond worden. Je zou denken dat over deze datum goed is nagedacht, maar blijkbaar is één belangrijk detail zo over het hoofd gezien. Archie (3), het zoontje van prins Harry (38) en Meghan (41), viert op die datum namelijk zijn verjaardag.

Beeld: Brunopress

De nieuwste Story ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.