• Royals

Amalia kiest voor de liefde, maar doet Belgische prinses Elisabeth dat ook?

Door Redactie
Prinses Elisabeth

De Belgische kroonprinses Elisabeth studeert momenteel in het Engelse Oxford. Daar zal ze zeker de aandacht van haar mannelijke medestudenten op zich vestigen. Een verliefdheid zit in een klein hoekje, maar een partner voor het leven tegenkomen kan grote gevolgen hebben...

Het nuttigste cadeau ter wereld’ noemt de Vlaamse koninklijk biograaf Jo De Poorter het boek Wij, Elisabeth dat hij schreef ter gelegenheid van kroonprinses Elisabeth’s 21e verjaardag afgelopen 25 oktober. Een lijvige pennenvrucht waarin Jo de Belgische kroonprinses 21 levenslessen voorschotelt aan de hand van portretten van voormalige, huidige en toekomstige vorstinnen als de onlangs overleden koningin Elizabeth, de Spaanse koningin Letizia, voormalig koningin Beatrix en de nieuwbakken prinses van Wales, Kate.

Partner voor Elisabeth

Uit hun koninklijke levens én hun karakters destilleert hij precies dát wat voor de Belgische kroonprinses van onschatbare waarde is om haar (toekomstige) taak op de juiste manier te vervullen én om het voortbestaan van de monarchie te verzekeren. Maar je kunt als kroonprinses nog zo bekwaam zijn om straks de troon te bestijgen, een zeer belangrijk element is de man die dan naast je staat.

In Oxford, waar Elisabeth History en Politics studeert, zal de mooie prinses ongetwijfeld veel aandacht van haar mannelijke medestudenten krijgen. Een verliefdheid ligt op de loer, maar een vaste partner kiezen kan grote gevolgen hebben. Voor de partner van Elisabeth zal in eerste instantie gekeken worden naar geschiktheid. Als daar dan nog verliefdheid, liefde en passie bij komen is dat ontzettend meegenomen, maar geschiktheid komt op de eerste plaats. Of het nu een Waal of een Vlaming of een buitenlander wordt, belangrijk is dat die persoon kan leven met het feit dat hij een tweederangs rol zal vervullen.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.