• Royals

Juan Carlos’ wraak op ex-minnares na liefdesbreuk

Door Redactie
Corinna Larsen en Juan Carlos

De omstreden Spaanse oud-koning Juan Carlos (84) komt nóg meer in opspraak door geruchtmakende onthullingen van zijn voormalige minnares. Nadat Corinna Larsen (57) hun relatie verbrak, stuurde hij geheime agenten op haar af. ‘Hij heeft me mentaal gebroken. Ik vreesde dood te eindigen in een tunnel, zoals prinses Diana.’

Als Mister Sumer belde naar haar kantoor in Madrid, hield Corinna Larsen vol dat het een zakelijk contact was. Maar haar collega’s wisten wel beter. De man aan de andere kant van de lijn, met zijn ‘dreunende en onderscheidende stem’, was Juan Carlos. Zijn schuilnaam Sumer was de afkorting van Su Ma-jestad el Rey, Zijne Majesteit de Koning. ‘Hij belde me tien keer per dag en stuurde me bloemen en brieven. Hon-der-den brieven, één voor één met de hand geschreven.’ De Deens-Duitse zakenvrouw vertelt deze details in de achtdelige podcastreeks Corinna and the King (Corinna en de koning), waarvan de eerste twee afleveringen sinds vorige week online staan. De twee hadden een jarenlange affaire, maar ze praten tegenwoordig alleen maar via hun advocaten met elkaar.

Spionnen

De lancering van de podcast valt op een curieus moment: bij de herstart van een rechtszaak die Corinna in haar woonplaats Londen heeft aangespannen tegen Juan Carlos wegens vermeende intimidatie en spionage. Hij zou Spaanse agenten naar het Verenigd Koninkrijk hebben gestuurd om haar lastig te vallen en te bedreigen.

Gekrenkt

Corinna is naar eigen zeggen gekrenkt, omdat ze na de breuk geconfronteerd werd met een gefrustreerde ex-minnaar. Die stuurde de Spaanse geheime dienst op haar af, om 65 miljoen euro terug te vorderen die hij haar ooit cadeau zou hebben gedaan. ‘Ik schrok weleens wakker in het midden van de nacht, met het gevoel dat iemand naast mijn bed stond: Als je de orders niet volgt, eindig je op een dag dood in een tunnel. Zoals prinses Diana.’ Ondertussen sleept in Londen – haar woonplaats – de rechtszaak voort die Corinna heeft aangespannen tegen Juan Carlos. Ze eist een contactverbod voor en een schadevergoeding van hem. De makers van de podcast (twee Britse journalisten) beweren dat de timing van de lancering puur toeval is. Ze zouden Corinna ook niet betaald hebben voor het interview. Juan Carlos, die na de reeks schandalen persona non grata is in de Spaanse koninklijke familie, leeft al enige jaren in ballingschap in de Verenigde Arabische Emiraten.