Juan Carlos voorlopig niet welkom in Spanje: koning Felipe vreest nieuw drama rondom schandaalvader

Door Redactie
Juan Carlos voorlopig niet welkom in Spanje: koning Felipe vreest nieuw drama rondom schandaalvader

De onderzoeken door justitie naar de financiële handel en wandel van oud-koning Juan Carlos werden afgelopen maart wegens gebrek aan bewijs gestaakt. Maar als de koning-emeritus dacht dat daarmee de kous af was en hij eindelijk kon gaan genieten van een rustige oude dag, komt hij bedrogen uit.

In Spanje is hij voor de zoveelste keer voorpaginanieuws nu bekend is geworden dat hij zijn geplande (tweede) bezoek aan zijn thuisland heeft afgeblazen.

Schandaal

(...) Voor koning Felipe is het een uitgemaakte zaak dat zijn vader voor geen enkel schandaal meer mag zorgen. En dat dreigt volgens de Spaanse krant El Mundo nu wel te gebeuren. Toen in maart alle onderzoeken naar Juan Carlos’ vermeende corrupte praktijken en belastingontduiking werden gestaakt, liet hij weten dat hij zijn thuisland weliswaar regelmatig zou aandoen, maar dat hij permanent in Abu Dhabi zou blijven. Dat betekent echter niet dat hij geen belastingverplichtingen meer heeft in Spanje.

Transparantie

De belastingdienst heeft nu om extra informatie gevraagd over grote geschenken die Juan Carlos na zijn aftreden in 2014 heeft aangenomen. Het gaat daarbij om dure jachtpartijen waarvoor de koning werd uitgenodigd en die door derden zouden zijn betaald. Gezien alles wat in het verleden is voorgevallen heeft koning Felipe sinds zijn aantreden gepleit voor totale transparantie. Hij zal de onderste steen dan ook boven willen hebben voordat hij zijn vader weer met open armen ontvangt in Spanje.  

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.