• Royals

Journalist BBC biedt excuses aan voor beledigen Britse royals

Door Redactie
Journalist BBC biedt excuses aan voor beledigen Britse royals

De journalist die een veelbesproken BBC-documentaire over de prinsen William en Harry maakte, heeft zijn excuses gemaakt voor eerdere beledigingen aan het adres van enkele leden van de Britse koninklijke familie. Amol Rajan scheef in 2012 een artikel waarin hij de inmiddels overleden Prins Philip een 'racistische grappenmaker' noemde en de publieke rol van William en zijn vrouw Catherine als 'totaal bedrog' kwalificeerde.

'Met betrekking tot zeer redelijke vragen over een of ander dwaas commentaar uit een vorig leven, wil ik zeggen dat ik daar veel spijt van heb', schreef Rajan donderdag op Twitter over de dingen die hij in columns voor dagblad The Independent schreef. 'Ik schreef dingen die grof en onvolwassen waren en ik kijk er nu met schaamte op terug, en vraag mezelf af wat ik dacht, eerlijk gezegd.'

Excuses

In een tweede tweet bood hij zijn excuses aan. 'Ik wil graag mijn excuses aanbieden voor elke belediging die deze opmerkingen toen of nu hebben veroorzaakt. Ik ben volledig voor onpartijdigheid en hoop dat onze recente programma's op hun waarde kunnen worden beoordeeld.'

Documentaire

Rajan presenteerde onlangs de documentaire The Prinses and the Press, een tweeluik over de relatie tussen de Britse prinsen en de media. De koninklijke familie had gevraagd of ze de productie vooraf al mochten bekijken, maar daar gaf de BBC geen gehoor aan. In een gezamenlijke verklaring van Buckingham Palace, Clarence House en Kensington Palace, die voor uitzending aan de BBC was gegeven, stelden de royals vrije pers belangrijk te vinden, maar dat het jammer is dat nieuws van anonieme bronnen vaak als feit wordt gepresenteerd.

Band

Het uitzenden van de documentaire zou de band tussen de publieke omroep BBC en het Britse koningshuis flink verstoord hebben. Zo is het kerstconcert dat William en Catherine organiseren eind december te zien bij het commerciële ITV.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.