Jongste dochter prinses Laurentien in diepste geheim naar kostschool

Door Redactie
Jongste dochter prinses Laurentien in diepste geheim naar kostschool

Gravin Leonore zet haar opleiding, in navolging van broer Claus-Casimir (18), voort in het buitenland. Het jongste kind van prins Constantijn en prinses Laurentien volgt tegenwoordig middelbaar onderwijs aan het UWC Atlantic College in Wales. 

Hier werd zij recent, zoals de traditie voorschrijft, door de tweedejaars ontvangen met muziek, gejoel en geklater op pannen. Ook door haar nichtje Alexia (17), de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, die net aan haar tweede jaar op de prestigieuze school is begonnen. Ongetwijfeld een gezellige boel, al is het toch bijzonder dat Leonore net als eerder haar broer al op haar zestiende naar het buitenland is vertrokken.

Voor de rijken 

Voor de twee jaar durende opleiding moet momenteel minimaal 95.000 euro worden betaald. Dergelijke bedragen zijn alleen voor de rijken weggelegd, en dat zou mogelijk een van de redenen kunnen zijn dat er zoveel zwijgzaamheid is rond de buitenlandse schoolkeuze van Laurentiens kinderen. Immers, met de rijzende kosten voor boodschappen en de exorbitante energieprijzen staat veel Nederlanders het water tot aan de lippen. Dat Leonore’s vertrek naar Wales bekend zou raken, was wel te verwachten, maar het lijkt er niet op dat Constantijn en Laurentien veel uitleg willen geven over het hoe en waarom van deze keuze. Dat blijkt wel uit de reactie van de RVD op Story’s vraag waarom Leonore voor scholing in het buitenland kiest. ‘Uw vraag betreft het privédomein van de leden van het Koninklijk Huis. Hierover doet de Rijksvoorlichtingsdienst geen mededelingen,’ laat de Rijksvoorlichtingsdienst namens het paar weten.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.