• Oranjes

Johan Vlemmix’ bijzondere vriendschap met gravin: ‘Eloise en ik hebben veel met elkaar gemeen’

Door Redactie
Johan Vlemmix’ bijzondere vriendschap met gravin: ‘Eloise en ik hebben veel met elkaar gemeen’

Johan Vlemmix weet alles van de Oranjes, maar prins Constantijn en prinses Laurentien zijn ook op de hoogte van het wel en wee in zijn leven. Sterker nog: ze boden Johan tijdens zijn scheiding zelfs hun hulp aan. En inmiddels heeft Johan ook een hechte band met hun dochter Eloise (19). 

Er was een tijd dat Johan Vlemmix (62) werd weggehoond als een Oranjegek, maar die tijd lijkt voorbij. Sterker nog: hij heeft een hechte band met gravin Eloise en haar ouders prins Constantijn en prinses Laurentien. ‘Voor Eloise’s geboorte, nu negentien jaar geleden, heb ik zelfs een babypakje laten maken. Onlangs hadden we een bijzonder gesprek, waaruit bleek dat Eloise en ik veel gemeen hebben met elkaar. Zo hebben we beiden veel met vooroordelen te maken. Men denkt dat Eloise alles maar cadeau krijgt vanwege haar afkomst, terwijl dat meisje ook gewoon spullen verkoopt via een online-platform. Over mij wordt gedacht dat ik rijke ouders heb gehad, en dat ik als een of andere gek met een oranje hoedje hun geld aan het opmaken ben. Nou, ik heb nooit iets ontvangen en keihard gewerkt voor mijn geld.’ Hoe is de speciale band met Eloise’s ouders ontstaan? ‘Toen ze trouwden heb ik het liedje De mooiste dag van je leven voor hen gemaakt. En ik had een blouse laten maken met foto’s van Laurentien erop, daarmee stond ik op de voorpagina van een landelijke krant.’ Die acties zijn niet onopgemerkt gebleven, stelt Johan. Constantijn en Laurentien hebben hem zelf in het hart gesloten!

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 37 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.