Interessant: dit is de betekenis van de drie kinderen die bij het standbeeld van prinses Diana staan

In juli 2021 werd het langverwachte standbeeld van prinses Diana onthuld door haar twee zoons prins William en prins Harry. Een mooi eerbetoon aan de overleden prinses, maar wat nog steeds een groot mysterie is: wie zijn nu eigenlijk de drie kinderen die bij het standbeeld staan?

Door Redactie
Standbeeld prinses Diana

Het standbeeld van Diana laat zien hoe de prinses haar armen om twee kinderen heeft geslagen. Links een jongetje, rechts een meisje. Achter de prinses is nog een derde kind te zien. Maar wie zijn deze kinderen eigenlijk? En wat voor betekenis zit hierachter?

Mysterieuze kinderen bij standbeeld Diana 

De drie kinderen bij het standbeeld zorgden voor veel vraagtekens bij velen. Kensington Palace gaf in een verklaring de reden van de kinderen én de betekenis erachter. Door Diana's speciale en sterke band met jongeren in haar tijd als prinses heeft het paleis ervoor gekozen deze ook op te nemen in de uitvoering. 'Het standbeeld wil de warmte, elegantie en energie van Diana, prinses van Wales, weerspiegelen. Dit naast haar werk en de impact die ze op zoveel mensen heeft gehad', aldus Kensington Palace.

Universele impact

'Het figuur van Diana, prinses van Wales, wordt omringd door drie kinderen die de universele impact van het werk van de prinses vertegenwoordigen', gaat de verklaring verder. 'Het portret en de kledingstijl zijn gebaseerd op de laatste periode van haar leven, toen ze zelfvertrouwen kreeg in haar rol als ambassadeur voor humanitaire doelen. Op deze manier willen we haar karakter en medeleven overbrengen.'

Liefdadigheid

Prinses Diana zette zich dus vaak in voor, vooral, de jeugd en hielp dan ook vaak bij liefdadigheidsinstellingen. Onder andere bij het Greater Ormond Street Children’s Hospital in Londen, was ze beschermvrouwe. Daarnaast werd in 1999 ook de Diana Award voor het eerst uitgereikt en is bedoeld om jongeren te eren die zich inzetten voor minderheden.

Bron: Beaumonde

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!