• Oranjes

In deze stad viert de koninklijke familie volgend jaar Koningsdag

In deze stad viert de koninklijke familie volgend jaar Koningsdag

Volgend jaar - in 2023 - is Willem-Alexander al tien jaar koning. Reden voor een extra feestje. Koningsdag wordt dan ook extra goed gevierd dat jaar, maar welke stad mag de koninklijke familie ontvangen?

Koning Willem-Alexander en zijn familie vieren Koningsdag volgend jaar in Rotterdam, meldt het Koninklijk Huis maandag.

Sterke band

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb kijkt uit naar het koninklijk bezoek. 'Het gemeentebestuur is blij en vereerd met de keuze voor Rotterdam. De band met het koningshuis is van oudsher sterk. Rotterdam heeft altijd op de warme belangstelling van onze vorsten kunnen rekenen, in voor- en tegenspoed. Daarom zal Rotterdam op 27 april één dag Koningsstad van Nederland zijn. Iedereen is welkom', aldus Aboutaleb.

10 jaar in 010

'Mooi en symbolisch dat de koning voor de viering van 10 jaar Koningschap kiest voor een feest in 010', zegt wethouder Said Kasmi van onderwijs, cultuur en evenementen. 'We gaan er samen met de stad een onvergetelijk feest van maken voor de koninklijke familie, de Rotterdammers en iedereen die deze dag met ons mee wil vieren. Iets om naar uit te kijken!'

Programma

De gemeente Rotterdam meldt dat Rotterdammers ideeën voor Koningsdag kunnen delen via koningsdaginrotterdam.nl en dat samen met de stad een programma wordt ontwikkeld.

Coronamaatregelen 

De vorige Koningsdag waren Willem-Alexander en de koninklijke familie in Maastricht. Een 'onvergetelijke' ervaring volgens de jarige koning zelf. De festiviteiten trokken 27 april dit jaar zo'n 40.000 mensen in Maastricht. Het was er toen volgens burgemeester Annemarie Penn zo druk dat al vlak na de middag het Vrijthof moest worden afgesloten. Maar niet alleen de koninklijke familie zag er feestelijk uit, ook BN'ers gingen los op 27 april! Koningsdag zou in 2020 al in de Limburgse hoofdstad Maastricht plaatsvinden, maar kon toen vanwege de geldende coronamaatregelen niet doorgaan. Daarom werd die dag toen 'Woningsdag' genoemd, aangezien mensen thuis moesten blijven.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.