Huwelijkscrisis voor Carl Gustaf en Silvia?

Door Redactie
Huwelijkscrisis voor Carl Gustaf en Silvia?

De Zweedse koning Carl Gustaf is in zijn eentje afgereisd naar de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. En dat is niet zoals gepland, want hij zou vergezeld worden door zijn echtgenote koningin Silvia. Maar Silvia besloot op het allerlaatste moment thuis te blijven. Rommelt het wéér in het koninklijk huwelijk?

Is het hommeles tussen koning Carl Gustaf (71) en koningin Silvia (74)? Het was de bedoeling dat het koninklijk echtpaar samen een week lang aanwezig zou zijn op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Maar tegen alle verwachtingen in is de vorst in zijn eentje afgereisd naar Pyeongchang om daar de Zweedse sporters aan te moedigen. Eerder werd het lang van tevoren geplande tripje uitgesteld vanwege het overlijden van de Deense prins Henrik. Koning Carl Gustaf is een neef van koningin Margrethe, en maakte meteen na het bericht dat haar echtgenoot was overleden plannen om Henriks begrafenis bij te wonen. Maar toen liet Margrethe weten dat Henrik een intiem afscheid had gewild, zónder koninklijke gasten. Daarmee kon de reis van Carl Gustaf en Silvia naar Zuid-Korea toch doorgaan. De publieke verbazing was dan ook groot toen Silvia opeens besloot om niet mee te gaan!

Privézaken

Volgens het Zweedse hof heeft Silvia té veel officiële verplichtingen om het land te verlaten. Bovendien zouden er privézaken spelen die haar aan huis kluisteren. Silvia’s beslissing heeft in Zweden de gemoederen flink in beweging gebracht. Officiële verplichtingen staan lang van tevoren in de agenda en deze trip werd eind december vorig jaar al vastgelegd. Bovendien bezoeken Carl Gustaf en zijn vrouw sinds ze elkaar in 1972 tijdens de Olympische Zomerspelen in München leerden kennen steevast samen de zomer- en winterspelen. Daar wordt tijd voor vrijgemaakt! Gespeculeerd wordt dat de jongste dochter van het koningspaar, prinses Madeleine, op punt van bevallen staat. Madeleine is in maart uitgerekend van haar derde kindje met echtgenoot Chris O’Neill. Eerder maakte ze bekend dat ze half februari vanuit Londen, waar het gezin woont, naar Zweden zou afreizen om daar de baby ter wereld te brengen. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 9 ligt nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Huwelijkscrisis voor Carl Gustaf en Silvia?

Beeld: Robert Ghement (ANP)