• Oranjes

Hoera! Prinses Beatrix viert vandaag haar 83e verjaardag

Door Redactie
Hoera! Prinses Beatrix viert vandaag haar 83e verjaardag

Prinses Beatrix viert vandaag haar 83e verjaardag. Ze houdt zich aan de coronamaatregelen, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst, en viert haar verjaardag dus in beperkte huiselijke kring. 

Of ze één toegestane bezoeker ontvangt op kasteel Drakensteyn danwel zelf naar Den Haag gaat om bij een van haar daar wonende zoons op visite te gaan, is niet verteld. Beatrix had zaterdag bij prins Constantijn langs kunnen gaan, om vervolgens zondag de verjaardag verder te vieren bij koning Willem-Alexander en zijn gezin.

Weinig gezien

De in 2013 teruggetreden koningin is het afgelopen jaar maar weinig in de openbaarheid getreden. De coronamaatregelen betekenden dat ook zij vooral thuis moest blijven. Niet alleen vanwege mogelijk risico voor haar gezondheid, maar ook om geen oploop te creëren bij officiële uitstapjes en omdat bijna alle evenementen werden afgelast of uitgesteld.

Actief blijven 

Beatrix probeert echter wel actief en fit te blijven en gaat bijvoorbeeld nog steeds paardrijden. Ze wordt regelmatig gesignaleerd in Den Haag, waar ze naast paleis Noordeinde nog een eigen pied-à-terre heeft, waar ze gebruik van maakt. Ook met de familie houdt ze contact, al is er voor fysieke ontmoetingen net als bij andere Nederlandse gezinnen enig puzzelwerk nodig.

Portretfoto

Ter gelegenheid van de 83e verjaardag van prinses Beatrix heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zondag een nieuwe portretfoto verspreid.

De laatste keer dat een officiële foto van de prinses werd gedeeld, was in 2018 toen ze 80 werd. Toen poseerde ze samen met haar kleinkinderen en familie. Die beelden werden net als deze foto gemaakt door fotograaf Jeroen van der Meyde.

Hoera! Prinses Beatrix viert vandaag haar 83e verjaardag

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress/Instagram