Híer broedt Edwin de Roy van Zuydewijn op wraak

Edwin de Roy van Zuydewijn (56) heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zijn leven na de scheiding van prinses Margarita (50) compleet verwoest is. Niet alleen privé, maar ook zakelijk.

Edwin de Roy van Zuydewijn

Zoals Story al eerder onthulde, is Edwin een procedure gestart bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in het Franse Straatsburg. Dit met een eis tot schadevergoeding van de Nederlandse Staat omdat Edwins carrière op onwettige wijze door meerdere leden van het Koninklijk Huis zou zijn gedwarsboomd.

Malversaties

Sowieso door prins Bernhard. Het is immers vast komen te staan dat de toenmalige BVD (nu AIVD) zich schuldig heeft gemaakt aan ongeoorloofde onderzoekspraktijken naar Edwin en dat prins Bernhard daartoe illegaal de opdracht had gegeven. De grootvader van prinses Margarita zou hier om onduidelijke reden nooit voor worden gestraft. Maar volgens Edwin zouden er meer Oranjes zich schuldig hebben gemaakt aan malversaties.

Vakantiepark

Edwin, die al jaren geen vast woonadres heeft, blijkt al enige tijd op een vakantiepark in het oosten van Nederland te wonen. Zo’n tachtig procent van de huisjes is voor korte termijnverhuur. Het gedeelte waar Edwin nu verblijft is ook voor permanente bewoning, maar particulier bezit. En dat laatste is van belang. ‘Op het andere gedeelte check je in met je naam en een identiteitsbewijs,’ vertelt de balie-medewerkster van het vakantiepark aan Story. ‘Bij het gedeelte voor de permanente bewoning hoef je je niet bij ons te registeren.’ En dat is precies de reden dat Edwin erin slaagde volstrekt anoniem op het park te wonen.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.