• Oranjes

Het studentenleven van Oranje-gravin: Eloise slaapt geen nacht alleen

Door Redactie
Het studentenleven van Oranje-gravin: Eloise slaapt geen nacht alleen

Gravin Eloise (18) wist haar vwo-opleiding af te ronden, maar een voorbeeldig scholiere was zij allerminst. Dit blijkt uit een gesprek dat de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien had met de maaksters van de podcast Fomofiel.

Eloise groeide op in Brussel, waarna ze met haar ouders verhuisde naar Den Haag om in de tweede klas van de middelbare school in te stromen. En dat was even wen-nen. ‘Hier waren een ander soort mensen, meer in groepjes. Ik durfde toen nog niet helemaal mezelf te zijn. Maar ik wilde erbij horen.’ Dat lukte snel, maar het ging wel ten koste van haar schoolprestaties. Daardoor moest ze van het gymnasium af. ‘Ik deed wel mijn best, maar het sociale leven vond ik belangrijker dan prestaties. Ik vind het altijd wel leuker om iets te doen met vriendinnen dan aan schoolwerk te zitten.’ Desalniettemin werd Eloise vorig jaar toegelaten op de hotelschool in Amsterdam. Ze keek enorm uit naar het studentenleven. Wie denkt dat de gravin een luxe pand van haar ouders heeft gekregen in de hoofdstad, heeft het mis. Eloise woont op de campus in een kamertje van 30 vierkante meter. Daar slaapt ze geen nacht alleen. Ze deelt de ruimte met een medestudente, van wie het eenpersoonsbed maar een paar meter van dat van haar staat.

Beeld: Peter Smulders | Door: Matthijs Albers

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 07 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.