• Oranjes

Het stille verdriet van Drakensteyn: Beatrix’ wereld wordt steeds kleiner...

Door Redactie
Het stille verdriet van Drakensteyn: Beatrix’ wereld wordt steeds kleiner...

Niet eerder zal prinses Beatrix zo hebben aangehikt tegen haar verjaardag als dit jaar. De alarmerende toestanden rond haar kasteel maken de situatie er bovendien niet beter op...

Toen Story recent het pittoreske dorpje Lage Vuursche bezocht, spraken bewoners hun zorg over hun bekendste dorpsgenoot uit: prinses Beatrix (82), die al tijden niet op straat is gesignaleerd. Eerder werden lokale horecaondernemers nog weleens verrast door de voormalige vorstin, die de traditie had om met kleindochters Amalia (17), Alexia (15) en Ariane (13) in het dorp warme chocolademelk te komen drinken. Dat gebeurt door de bekende virusdreiging al lang niet meer, en de omstandigheden zijn er niet beter op geworden in het plaatsje bij Beatrix’ Kasteel Drakensteyn. Lage Vuursche moest al tot tweemaal toe worden afgesloten vanwege hordes dagjesmensen die er een zeer onveilige situatie creëerden. Handhavers spraken van een situatie waarin het zelfs op de parkeerplaatsen onmogelijk was geworden om anderhalve meter afstand te houden!

Risicogroep

Een gevaarlijke situatie, zeker voor iemand van de leeftijd van Beatrix. Op haar leeftijd behoort de prinses immers tot de risicogroep. En daarmee wordt de leefwereld voor Beatrix wéér een stukje kleiner. Waar zij eerder tijdens de pandemie nog heel af en toe op pad ging, blijkt een bezoek aan een Dordrechts museum van 8 december vorig jaar voorlopig het laatste uitje voor Beatrix. Haar agenda is tot nader orde leeg! Ze zal zich voorlopig moeten beperken tot wandelingetjes in het bos dat haar slot Drakensteyn omringt, ook omdat het bezoek van haar kleinkinderen op dit moment niet verantwoord lijkt.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 03 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Het stille verdriet van Drakensteyn: Beatrix’ wereld wordt steeds kleiner...

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.