• Oranjes

Het AAA-team: Zó verschillend zijn Amalia, Alexia en Ariane

Door Redactie
Het AAA-team: Zó verschillend zijn Amalia, Alexia en Ariane

Met de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima drie kinderen met een geheel eigen persoonlijkheid. Dít zijn de verschillen tussen hen. Dit keer Ariane (11).

De jongste van het prinsessentrio had geen makkelijke start – als baby en dreumes werd ze meermaals opgenomen in het ziekenhuis in verband met ernstige problemen aan haar luchtwegen. Ariane tekent graag en goed, en speelt net als grote zus Alexia gitaar. Ook zij doet aan wedstrijdzwemmen. Als enige van de zussen zit ze nog op judo. Ze is de laatste op de basisschool; ze zit in groep 8 van de Bloemcampschool in Wassenaar. Ariane kletst vijf kwartier in een uur, en is eigenwijs. Ze is niet snel van haar stuk te brengen. Waar haar zussen nog weleens zenuwachtig zijn voor openbare gelegenheden, giechelt en babbelt zij zich er ontspannen doorheen. Ariane is net zo ondeugend als haar pony Fredje. Ze lijkt dat typische koppige van de Oranjes en het vurige van de Zorreguieta’s te missen, en alleen het charmante van beide ouders geërfd te hebben. Haar moeder omschreef haar ooit als ‘explosief’, maar ze is vooral onbevangen en grappig. Ariane zit op jazzballet; dat is tegenwoordig vooral hiphop en streetdance. Net als haar zussen spreekt ze naast Nederlands vloeiend Spaans en Engels; de prinsessen worden drietalig opgevoed.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP