• Oranjes

Heftig nieuws: Prinses Amalia woont niet meer in Amsterdam én kan huis niet uit

Heftig nieuws: Prinses Amalia woont niet meer in Amsterdam én kan huis niet uit

Prinses Amalia woont niet meer in Amsterdam en kan haar huis 'eigenlijk' niet uit. Dat vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdag tijdens het persmoment van hun staatsbezoek in Zweden.

'Ze kan het huis niet uit', zei koningin Máxima. 'Dat heeft enorme consequenties voor haar leven. En dat ze niet naar buiten kan. Dus het is voor haar geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben. Ik ben echt heel trots op haar hoe ze dat allemaal volhoudt, moet ik eerlijk zeggen.'

Doelwit 

Op 17 september kwam naar buiten dat de beveiliging rondom prinses Amalia is verhoogd. Criminelen zouden het voorzien hebben op Amalia en minister-president Rutte. De beveiligingsmaatregelen werden bij beide flink aangescherpt, omdat de autoriteiten bang zijn voor ontvoering of zelfs een aanslag. In afwachting van het onderzoek woont Amalia tijdelijk niet meer in haar Amsterdamse studentenhuis. En dat terwijl ze net een week van start was gegaan met haar opleiding. 

Taghi

Justitie hield daarna het innige contact tussen Ridouan Taghi (44) en Mohammed B. (44) nauwlettend in de gaten. De twee konden namelijk contact hebben tijdens hun verblijf in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Na de overplaatsing van B. bleven de twee contact met elkaar zoeken doormiddel van brieven. Inez Weski, advocaat van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, ontkende in een reactie bij EenVandaag dat haar cliënt prinses Amalia iets wil aandoen. Ze noemt het valse, ongefundeerde informatie.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.