Harry en Meghan eisen de foto's op van 'wilde achtervolging' New York

Prins Harry en zijn vrouw Meghan eisen de foto's op die tijdens de achtervolging van dinsdagavond in New York geschoten zijn. Het in handen krijgen van deze gevoelige platen zal ze alleen niet gemakkelijk afgaan. 

Harry en Meghan
© ANP

Het juridische team van prins Harry en zijn vrouw Meghan heeft geëist dat een fotobureau de beelden overhandigt die het dinsdag heeft gemaakt tijdens de 'bijna catastrofale achtervolging' door New York, zoals de hertog en hertogin van Sussex het voorval noemden. Harry en Meghan zeggen de beelden nodig te hebben om hun eigen beveiliging op te schroeven, meldt entertainmentwebsite TMZ.

'Wij eisen hierbij dat fotobureau Backgrid ons onmiddellijk alle foto's en video's overhandigt die door de fotografen gemaakt zijn in de uren nadat het echtpaar het evenement verliet', luidt de eis van de Britse prins en zijn Amerikaanse vrouw. Meghan mocht dinsdag in New York bij een awardshow een prijs in ontvangst nemen. Na afloop werden zij naar eigen zeggen twee uur lang door New York achtervolgd in een 'bijna catastrofale' achtervolging. Volgens de taxichauffeur die het echtpaar rondreed, was die term een beetje overdreven en viel het wel mee hoe gevaarlijk de rit was.

Founding fathers

Het fotobureau legt de eis naast zich neer en wijst op het feit dat het in Amerika anders werkt dan misschien in het Verenigd Koninkrijk het geval is. 'Derden kunnen niet zomaar iemand anders eigendom opeisen, zoals koningen dat misschien kunnen. Misschien moet u met uw cliënten praten en hen adviseren dat de Engelse regels van het koninklijk voorrecht om van de burgers te eisen dat zij hun eigendom aan de Kroon overdragen, lang geleden door dit land zijn verworpen. Wij staan achter onze founding fathers.'

Geen slechte intenties 

Volgens het fotobureau waren er vier fotografen aan het werk. Drie van hen zaten in een auto en eentje reed op de fiets. Er was volgens Backgrid 'geen intentie om stress of schade toe te brengen', aangezien de fotografen alleen een camera tot hun beschikking hadden.