Harry en Meghan 5 jaar getrouwd: ze beleefden turbulente jaren, maar hun liefde overwint alles

Het was bíjna liefde op het eerste gezicht toen prins Harry (38) op Instagram een filmpje van de Amerikaanse actrice Meghan Markle (41) onder ogen kreeg waarop ze gekkigheid met hun gemeenschappelijke vriendin Violet Von Westenholz uithaalde – ondanks de ‘hondensnuit-filter’ was Harry meteen wég van de actrice!

Prins Harry en Meghan getrouwd
© Brunopress

‘Ze vond het leven één groot avontuur, dat kon ik zien. Wat een voorrecht zou het zijn, dacht ik, om haar op die reis te mogen vergezellen.’ Violet vertelde Meghan dat Harry geïnteresseerd was in haar en contact op social media was gauw gelegd.

De twee ontmoetten elkaar voor het eerst in het diepste geheim in Londen.

De ware

Hun afspraakje in de exclusieve club Soho House viel bijna in het water toen Harry een half uur te laat arriveerde. Meghan vertelt in de Netflix-docu over haar en Harry: ‘Ik dacht meteen dat het weer zo’n jongen was met zo’n groot ego dat-ie dacht dat een meisje rustig een half uur op hem zou wachten.’ Maar meteen toen Harry binnenkwam veranderde ze van gedachten ‘omdat hij zich echt vreselijk schaamde dat hij te laat was’. Harry dacht meteen dat Meghan de ware voor hem was omdat ‘ze zo op zijn moeder prinses Diana lijkt’. ‘Ze heeft hetzelfde medeleven, dezelfde empathie, hetzelfde vertrouwen. Ze heeft dezelfde warmte over zich.’ Maar was Harry ook de ware voor Meghan?

Rol vervullen

Na mislukte romances met onder anderen lingeriemodel Florence Brudenell-Bruce (een ver nichtje van hem), serveersters Christiana en Jessica Donaldson, lady Natasha Howard, zusjes Astrid en Davina Harbord en tv-presentatrice Caroline Flack en serieuzere relaties met de Zuid-Afrikaanse Chelsy Davy en de Britse Cressida Bonas, kwam Harry tot de conclusie dat hij niet de ideale partner was. ‘Ieder meisje kan je vertellen dat het niet mijn prins-zijn is dat hen aantrekt. Het schrikt juist af! Als ik meisjes ontmoet, gaat het zoiets van: O god, hij is een prins!’ aldus Harry. ‘Ik ben niet zozeer op zoek naar iemand die de rol zou kúnnen vervullen, maar meer naar iemand die bereid is dat te doen.’ Meghan leek bereid, al ontstonden er al snel problemen toen er geruchten gingen dat de actrice iets serieus met prins Harry had.

 

 

Zeer gespannen

Begin november 2016 kwam er een officiële verklaring van Kensington Palace waarin werd toegegeven dat prins Harry een relatie had met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Die verklaring was niet vrijwillig opgesteld. Harry had zich daartoe verplicht gevoeld, omdat hij vond dat Meghan té veel te verduren kreeg sinds ze aan zijn zijde prijkte. Vooral de racistische en seksistische uitingen op social media vanwege haar Afro-Amerikaanse moeder Doria Ragland en het feit dat Meghan totaal geen privacy meer had – mensen hadden zelfs geprobeerd in haar huis te komen – vond hij te ver gaan. Harry liet weten dat hij diep teleurgesteld was dat hij Meghan daartegen niet had kunnen beschermen. ‘Het is geen spelletje, het is haar leven. En het zijne,’ stond in de verklaring. Maar er kwam meer.

Leugenachtige vrouw

Mensen uit Meghans omgeving voelden zich geroepen haar ‘te ontmaskeren’. Ze zou helemaal niet die charmante, lieve en stralende Amerikaanse zijn met wie Harry een lot uit de loterij had, maar een leugenachtige, ambitieuze, koude en berekende vrouw, die haar familie en vrienden als een blok had laten vallen toen ze als actrice succes kreeg met haar rol van Rachel Zane in de advocatenserie Suits. Ze zou haar ex-man Trevor Engelson na twee jaar huwelijk als een baksteen hebben laten vallen en toen ze Harry leerde kennen nog een relatie hebben gehad met de Italiaanse kok Cory Vitiello, die ze niet eens vertelde dat het ‘uit’ was, maar die op een dag gewoon niets meer van haar vernam. Haar vader Thomas, halfzus Samantha en halfbroer Thomas jr. hadden geen goed woord voor haar over toen Harry verklaarde dat Meghan bij hém de ‘familie had gevonden die ze nooit had’.

Vijf jaar getrouwd

Alle tegenstand ten spijt trouwden Harry en Meghan op 19 mei 2018 en zagen ze op 6 mei 2019 hun liefde bekroond met de geboorte van zoontje Archie. Maar beiden waren niet gelukkig met hun leven binnen de koninklijke familie – Harry vertelde in interviews en in zijn biografie Reserve dat hij al jarenlang worstelde met zijn rol als prins. Meghan werd zelfs depressief. Begin 2020 deden de twee dan ook afstand van het Britse koningshuis, waarop ze het Verenigd Koninkrijk verlieten en zich uiteindelijk settelden in Los Angeles, waar op 4 juni 2021 dochter Lilibet werd geboren. De verhoudingen tussen Harry en Meghan en hun beider families zijn zeer gespannen. Maar na vijf jaar huwelijk, waarin het werkelijk nóóit rustig lijkt te zijn geweest, lijkt de liefde tussen de twee alles te overwinnen.

Dit verhaal komt uit Story, editie 18. Deze scoor je via Lossebladen.nl.

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!