• Britse Royals

Harry beschuldigt Britse media van verdraaien verhaal over Afghanistan

De Britse prins Harry heeft zich in zijn interview in The Late Show van Stephen Colbert kritisch uitgelaten over de Britse pers. De prins beschuldigt de media ervan dat zij bewust zijn woorden uit zijn autobiografie Spare hebben verdraaid.

Harry

'Ze hebben er bewust voor gekozen om alle context te verwijderen en individuele onderdelen van mijn verhaal te kiezen, om die vervolgens in sappige krantenkoppen te veranderen', zei Harry aan het begin van het interview.

Eerder lekte via de Britse media onder meer een passage uit waarin Harry beschrijft dat hij tijdens zijn diensttijd in Afghanistan 25 leden van de Taliban heeft gedood. Harry was niet te spreken over hoe de media daar vervolgens over schreven. 'De meest gevaarlijke leugen die ze hebben verteld, is zonder twijfel de claim dat ik heb opgeschept over het aantal mensen dat ik heb gedood in Afghanistan', zei Harry. 'Maar dat is een leugen.'

'Woorden verdraaid'

De prins hoopt dat mensen nu het boek officieel is verschenen, zelf de context kunnen meekrijgen. 'Wat ik zeg is niet gevaarlijk, maar de manier waarop mijn woorden verdraaid worden is gevaarlijk.'

Spare

Harry's boek, Spare, is afgelopen dinsdag officieel uitgekomen. Spare dat 'reserve' betekent en waarvan vorige week al enkele passages uitlekten, deelt Harry zijn persoonlijke ervaringen, geeft hij zijn mening over andere leden van het Britse koningshuis en gaat hij in op beweringen die over hem en zijn vrouw Meghan zijn gedaan.

Bestseller 

In Nederland is er bovengemiddeld veel interesse in het boek, blijkt uit een rondgang van het ANP langs diverse boekhandels en uitgeverijen. Meerdere winkels in het hele land prijzen het boek op een prominente plek in de etalage aan. De verwachting is dat het een bestseller wordt. In Spanje lag het boek van Harry vorige week per ongeluk al in de winkels. De memoires kwamen in handen van Britse media, die er sindsdien al dagelijks uit berichtten.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!