• Oranjes

Harde aanval doet vragen rijzen: wie wil huwelijk Willem-Alexander en Máxima kapotmaken?

Door Redactie
Harde aanval doet vragen rijzen: wie wil huwelijk Willem-Alexander en Máxima kapotmaken?

Het roerige jaar dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima achter de rug hebben, zou veel grotere gevolgen hebben gehad dan tot nu toe gedacht. De aanval uit onverwachte hoek op hun huwelijksgeluk speelt daarbij een grimmige rol.

Volgend jaar vieren koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun twintigjarig huwelijksjubileum. Als we bepaalde Duitse media mogen geloven, is het echter de vraag of er op 2 februari 2022 nog veel te vieren is! Al maandenlang reppen die over een stevige huwelijkscrisis op Paleis Huis ten Bosch.

Onder druk

Volgens de Duitsers knettert het al tijden tussen de echtelieden, niet in de laatste plaats vanwege de pijnlijke situaties waarin het koningspaar zich wist te manoeuvreren. De druk op Willem-Alexander en zijn echtgenote is, zo stellen zij niet geheel onterecht, nog nooit zo groot geweest als in het afgelopen jaar. Het begon vrij onschuldig tijdens het staatsbezoek aan Indonesië, nu precies een jaar geleden. Meereizende journalisten merkten op dat de sfeer tussen de twee killer leek dan voorheen. Achteraf bezien zou het de aftrap betekenen van een jaar waarin Willem-Alexander en zijn echtgenote, ook onderling, in zwaar weer belandden, stellen de Duitse media.

Griekenland

In augustus vorig jaar was er opschudding rond de vrij informele foto van het koninklijk paar met een restauranteigenaar op het Griekse eiland Milos. Terwijl heel Nederland probeerde zich aan de ‘anderhalvemetermaatregelen’ te houden, negeerden Willem-Alexander en Máxima de voorschriften opzichtig. De ontstane ophef was echter nog maar kinderspel vergeleken met wat er anderhalve maand later gebeurde! Terwijl premier Mark Rutte het land met klem verzocht om tijdens de herfstvakantie in Nederland te blijven, besloot ons koningspaar het regeringsvliegtuig te pakken en opnieuw naar hun villa in Griekenland te gaan!

Ophef

Door de ontstane ophef keerde een mokkende Willem-Alexander terug naar Nederland. Hij ging publiekelijk door het stof, maar niet zonder te benadrukken dat de reis niet tegen de officiële regels was geweest, omdat Griekenland op ‘code geel’ stond. Ook het feit dat later bleek dat prinses Amalia (17) en Alexia (15) nog een aantal dagen langer in Griekenland waren gebleven, viel in slechte aarde. 

Door: Matthijs Albers | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.