• Royals
  • Britse Royals

Grote zorgen om prins Harry: ‘Compleet verloren in nieuwe leven in Los Angeles’

Grote zorgen om prins Harry: ‘Compleet verloren in nieuwe leven in Los Angeles’

Meghan Markle was niet gelukkig met haar nieuwe leven in het Verenigd Koninkrijk, dus pakte prins Harry zijn koffers en verhuisde met haar en zoontje Archie naar Los Angeles. Terwijl Meghan letterlijk is thuisgekomen, zou Harry zich compleet verloren voelen zonder vrienden, familie en werk. Gevreesd wordt dat de prins in een nieuwe depressie belandt.

Harry is bitter geworden en komt continu gestrest over.’ Dat schrijft Angela Levin in het magazine Tatler. Angela kan het weten, want ze kent prins Harry erg goed. Voor de biografie Harry, gesprekken met de prins trok ze een jaar lang op met de jongste zoon van prins Charles en wijlen prinses Diana. Angela schrijft dat ze Harry in 2017 leerde kennen als een charismatische en grappige man, maar nu een ‘enorme verandering in zijn doen en laten’ heeft geconstateerd. Harry heeft, zo zegt ze, alleen maar afscheid van zijn koninklijke leven én zijn vaderland genomen om echtgenote Meghan Markle gelukkig te maken. Dat lukte kennelijk niet in het Verenigd Koninkrijk, waar de Amerikaanse actrice aanvankelijk met open armen werd ontvangen. Iedereen gunde Harry, die er rond voor uit was gekomen te verlangen naar een vrouw en een gezin, het grote geluk. Maar al snel werd Meghan niet zo leuk meer gevonden. Ze bleek grote moeite te hebben om zich neer te leggen bij regels en protocollen. Op veel gebieden zou ze haar zin doorgedrukt hebben.

Verkeerde beslissing

Vorige maand sprak Jane Goodall, de befaamde primatologe die Harry interviewde voor de editie van Vogue waarvan Meghan eenmalig hoofdredacteur was, daar in een interview met Radio Times over. ‘Ik heb geen idee hoe zijn carrière eruit gaat zien, maar ik heb nog contact. Ik denk wel dat hij het leven een beetje lastig vindt nu,’ vertelde ze. Andere ingewijden zeggen dat Harry zich ronduit verloren voelt in Amerika, zonder vrienden, familie en werk. Dat hij bij zijn stap terug binnen het Britse koningshuis al zijn militaire posities moest neerleggen, zou hij het allerergst vinden. ‘Harry heeft aan vrienden verteld dat hij het leger en zijn militaire taken mist. Hij mist de kameraadschap onder de strijdkrachten,’ vertelt een insider aan The Telegraph. ‘Hij zegt zijn vrienden dat hij nog steeds niet kan geloven dat dit is gebeurd. Hij kan niet geloven dat zijn leven zo op zijn kop is gezet.’ Oude vrienden van Harry maken zich zorgen. Een depressie ligt op de loer, zo zeggen zij. Terwijl Harry zoekt naar een rol in zijn nieuwe leven, lijkt Meghan vooralsnog degene die het pad uitstippelt dat zij en Harry zullen gaan bewandelen. En dat lijkt voornamelijk een Hollywood-pad te zijn. 

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 22 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Grote zorgen om prins Harry: ‘Compleet verloren in nieuwe leven in Los Angeles’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.