‘Groothertogin Maria Teresa jaagt hofpersoneel weg’

Door Redactie
‘Groothertogin Maria Teresa jaagt hofpersoneel weg’

Al jaren rommelt het in het personeelsbestand aan het Luxemburgse hof. De een na de ander vertrekt. Schuldige zou groothertogin Maria Teresa zijn, die iedereen tot wanhoop drijft. Nu heeft premier Xavier Bettel ingegrepen en iemand in het paleis gezet die orde op zaken moet stellen...

Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg zal dezer dagen beslist niet vrolijk rondlopen in het paleis in Luxemburg Stad en in Kasteel Berg, waar ze met haar familie woont. Maar dat doet ze naar verluidt nóóit, want de echtgenote van groothertog Henri zou een ware plaag voor het personeel zijn. In de afgelopen jaren zijn er zo’n dertig personeelsleden vertrokken van het hof. Ze hebben uit eigen beweging ontslag genomen, zijn daartoe aangezet of  zijn ontslagen. Volgens Luxemburgse bronnen is dat allemaal de schuld van Maria Teresa. Omdat er jaarlijks meer dan zeven miljoen euro belastinggeld wordt uitgegeven aan het personeel, heeft de Luxemburgse premier Xavier Bettel nu een persoonlijk gezant benoemd bij het hof. Deze Jeannot Waringo, een vroegere topfunctionaris van het ministerie van Financiën, moet orde op zaken gaan stellen. Dat zou nog weleens een hele klus kunnen worden. Van Maria Teresa hoeft hij hoogstwaarschijnlijk geen hulp te verwachten.

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

‘Groothertogin Maria Teresa jaagt hofpersoneel weg’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.