• Oranjes

Grachtenpand Amalia verbouwd tot vesting!

Door Redactie
Grachtenpand Amalia verbouwd tot vesting!

Omdat Amalia zich onder andere omstandigheden deze week al in Amsterdam had mogen melden, werd het grachtenpand waar zij gaat wonen in no-time van de meest geavanceerde veiligheidsapparatuur voorzien...

Het duurt niet lang meer voordat prinses Amalia (18) in dit fraaie pand haar verhuisdozen uitpakt en begint aan het bruisende studentenleven. Volgens de oorspronkelijke planning had Amalia zich deze week al in haar nieuwe huis in de Amsterdamse grachtengordel gemeld om deel te nemen aan de kennismakingsweken van de Amsterdamse studentenvereniging ASC/AVSV. Wellicht dat zodoende de werkzaamheden enkele weken eerder zijn afgerond dan dat de prinses echt aan de bak moet in Amsterdam. Hier begint ze op maandag 5 september met haar studie PPLE (Psychology, Politics, Law & Economics).

Prinsesproof

Nu al dus is het pand waar Amalia met enkele medestudenten/vriendinnen gaat wonen nagenoeg prinsesproof. ‘Er hoefde ook niet zo gek veel te gebeuren,’ vertelt een van de ingehuurde bouwlieden aan Story. ‘Het was eigenlijk nog netjes, we hebben een paar wandjes geschilderd, wat plekken weggewerkt en dat was het eigenlijk wel. Na vandaag is het ook klaar voor ons.’

Veiligheid 

Eén van de belangrijkste dingen die deze schilder deed in het ‘studentenhuis’ van onze toekomstige koningin is het verven van de voordeur. Essentieel zelfs voor haar veiligheid. Het was namelijk zo dat de deur van het pand waar Amalia gaat wonen als enige in de wijde omgeving rood van kleur was. Alle andere huizen hebben een groen exemplaar. Door ook die van Amalia zo te kleuren, is het voor kwaadwillenden weer een stukje moeilijker om haar huis te vinden. En natuurlijk zijn er veel meer maatregelen genomen om de veiligheid van de prinses te vergroten. Zo hangen aan de voorgevel ineens twee camera’s die 360 graden in de rondte speuren om onraad te detecteren. Ook zijn er inmiddels geavanceerde sloten geïnstalleerd die een ordinaire huissleutel overbodig maken, maar met een magneetkaart en/of gezichtsherkenning werken. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.