Graaf Claus: 'Mijn acties hebben consequenties'

Graaf Claus, de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, ziet voordelen en nadelen aan lid zijn van het koningshuis.

Graaf Claus
© EM-Press/Patrick van Emst

Als positieve kant noemt hij het feit dat hij veel 'interessante en bijzondere' mensen leert kennen, maar een negatief aspect is dat hij moet 'opletten' met wat hij doet.

Nadelen voor hele familie

'Als ik iets fout doe dan heeft dat niet alleen voor mij nadelen, maar ook voor mijn hele familie', zegt de 19-jarige Claus voor de camera van De Telegraaf. Als voorbeeld noemt de graaf dat hij en zijn vader vorig jaar bij een feest van prins Floris, die dj is, uit de club zijn gezet omdat ze 'de verkeerde bandjes' droegen. 'Speculaties waren er van: Constantijn heeft iemand in elkaar geslagen. Dan besef ik wel, dat ook al heb ik niet echt iets fout gedaan, dan kan het wel grote gevolgen hebben voor de mensen om me heen.'

Showbizzwereld

Claus heeft sowieso niet zoveel met 'de hele showbizzwereld', vertelt hij. 'Dat laat ik wel aan mijn zus over. Die is daar wat beter in', zegt hij doelend op gravin Eloise, ook wel 'gravinfluencer' genoemd.

Dankbaar

Wel is de graaf zijn ouders dankbaar voor alles wat ze voor hem doen. Om ze te bedanken hoopt hij ooit een sportauto voor ze te kunnen kopen. 'Ik zie gewoon het beeld van hen met zijn tweeën in een tweezitter en dan door de Alpen rijden of zo. Lijkt me gewoon leuk voor ze.'

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!