• Oranjes

Graaf Claus gaat naar Schotse kostschool Gordonstoun

Door Redactie
Graaf Claus gaat naar Schotse kostschool Gordonstoun

Graaf Claus, de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, maakt zijn middelbare school de komende twee jaar af aan Gordonstoun, de gerenommeerde internationale kostschool in Schotland. Hij is eerder deze week naar Moray vertrokken, in gezelschap van zijn moeder. Vanwege de in Schotland geldende coronaregels moesten beiden na aankomst twee weken in quarantaine. Claus (16) zal gedurende die tijd het schoolprogramma online volgen.

De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigde woensdag namens prins Constantijn en prinses Laurentien de voorgenomen schoolwisseling, zonder verdere toelichting te geven. Claus is geen lid van het Koninklijk Huis.

Speciale opdracht

De graaf was tot nu toe leerling aan het VCL in Den Haag. Op Gordonstoun gaat hij het Engelse eindexamen A-levels doen. De school biedt naast academische vorming ook de mogelijkheid andere interesses - zoals sport en theater - te ontplooien. Voor Claus is interessant dat hij de kans krijgt zijn beginnende sneakerbedrijfje Grails in de vorm van een speciale opdracht verder kan ontwikkelen.

Straffe regime

Gordonstoun geniet bekendheid om zijn internationale karakter en de brede onderwijsfilosofie van grondlegger Kurt Hahn, maar ook om zijn straffe regime in de vorige eeuw. Lijfstraffen, strikte discipline en koude douches waren de sleutel tot Hahn's aanpak om kinderen in het gareel te houden. De Britse prins Charles, die ook naar Gordonstoun ging, heeft er trauma's aan overgehouden.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.