• Royals

Geen onderzoek naar interview Diana door Britse mediawaakhond

Door Redactie
Geen onderzoek naar interview Diana door Britse mediawaakhond

Hoewel de BBC wel een onderzoek start naar het omstreden interview met prinses Diana, gaat de Britse mediawaakhond Ofcom niet nog extra het gesprek doorlichten. 

Het interview dat Diana in 1995 aan het BBC-programma Panorama gaf, is de laatste tijd veel in het nieuws. Diana's broer Charles Spencer claimt dat journalist Martin Bashir heeft gelogen om haar vertrouwen te winnen om haar zo voor de camera's van Panorama te krijgen. In het gesprek vertelde Diana uitvoerig over haar probleemhuwelijk met prins Charles, de zoon van koningin Elizabeth en troonopvolger.

De tv-waakhond zegt dat het ‘geen regelgevende taak heeft om de kwesties onder het handvest te onderzoeken’. Wel benadrukt Ofcom in een brief aan de BBC het belang van onderzoek door de BBC zelf.

Prins William

Prins William, de oudste zoon van Diana, zei eerder blij te zijn dat er een nieuw onderzoek komt naar de gang van zaken rondom het interview. "Dit onafhankelijke onderzoek is een stap in de goede richting", zegt hij in een verklaring die door Kensington Palace werd verspreid.

'Het moet de waarheid boven tafel brengen over de werkelijke omstandigheden die hebben geleid tot het Panorama-interview en de daaropvolgende beslissingen die destijds door de BBC zijn gemaakt', aldus William. Het is de eerste keer dat hij zich over de zaak uitspreekt.

Het interview, dat in november 1995 werd uitgezonden, trok een recordaantal van 22,8 miljoen Britse kijkers. Het gesprek betekende voor Bashir de doorbraak. Diana en Charles gingen kort daarop uit elkaar. Op 31 augustus 1997 overleed Diana na een auto-ongeluk.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.