• Royals

Geadopteerde Simon Dorante-Day (54) weet het zeker: ‘Ik ben de geheime liefdesbaby van prins Charles en Camilla’

Door Redactie
Geadopteerde Simon Dorante-Day (54) weet het zeker:  ‘Ik ben de geheime liefdesbaby van prins Charles en Camilla’

Al vijftien jaar verzamelt de in Australië wonende Brit Simon Dorante-Day alle mogelijke ‘bewijzen’ voor zijn overtuiging dat prins Charles en hertogin Camilla zijn vader en moeder zijn. Nu hij denkt genoeg te hebben, heeft hij zich tot de Hoge Raad gewend om het koppel tot een DNA-test te laten dwingen.

Streed Delphine Boël zeven jaar lang om de Belgische oud-koning Albert zover te krijgen dat hij toegaf dat zij zijn buitenechtelijke dochter is, ingenieur Simon Dorante-Day is al ruim twee keer zo lang bezig om bewijzen te verzamelen voor zíjn koninklijke afkomst. De in Australië wonende Brit is ervan overtuigd de geheime liefdesbaby van prins Charles en hertogin Camilla te zijn.

Bewijsstukken

Simon is 54 jaar oud, wat zou betekenen dat Charles 17 en Camilla 18 was toen ze hem kregen. Dat klopt niet met wat al vele jaren als vaststaand feit wordt gezien: Charles en Camilla leerden elkaar in de vroege jaren 70 kennen, toen Simon al geboren was. Maar dat is volgens hem dus niet waar.

Hij staaft zijn bewering met allerhande ‘bewijzen’ die hij in de loop der jaren heeft verzameld. Daar is ten eerste ‘het feit’ dat hij sprékend op Camilla, haar zoon Tom Parker-Bowles en haar (inmiddels overleden) broer Mark Shand lijkt, en ook zijn de zes kinderen volgens hem uiterlijk duidelijk naaste familie van de hertogin. Daar komt bijdat Camilla, zo beweert hij, zich voor zijn geboorte maandenlang nergens liet zien.

In die periode werd Charles naar Australië gestuurd, waar hij onder de radar kon blijven. Bovendien heeft Simon ontdekt dat in het ziekenhuis dat op zijn geboortebewijs staat, in de periode waarin hij ter wereld kwam geen bevallingen plaatsvonden.

Bovendien heeft zijn adoptie grootmoeder Winifred hem zelf vaak verteld dat Charles en Camilla zijn ouders zijn. ‘Mijn grootmoeder, die voor de koningin had gewerkt, vertelde me ronduit dat ik hun zoon ben,’ vertelde hij aan 7NEWS.com.

Biologische ouders

Zijn beide grootouders werkten in de hofhouding, en zo kwam de koninklijke familie volgens Simon bij zijn adoptieouders terecht. Achttien maanden oud was hij toen hij werd geadopteerd door Winifreds dochter Karen en haar man David Day uit het Engelse Portsmouth.

Simon zegt zich te kunnen herinneren dat hij als kleine jongen in Portsmouth naar verschillende huizen werd gebracht, waar hij tijd doorbracht met een vrouw van wie hij gelooft dat het Camilla was. Intussen stonden beveiligers en zijn adoptieouders buiten te wachten.

‘Ik weet dat mijn verhaal ongeloofwaardig klinkt, maar alles wat ik zeg is te checken. Ik ben gewoon een man op zoek naar zijn biologische ouders, en elke weg die ik insloeg leidde mij naar Camilla en Charles. Ik hoef geen geld of een titel, ik wil gewoon weten wie mijn ouders zijn.’

Paniek aan het hof

Simon is al jaren bezig de zaak voor de rechter te krijgen. Nadat hij drie keer bot ving, heeft hij zich vorig jaar tot de Hoge Raad in Australië gewend. Hij wil een DNA-test. ‘Charles, Camilla en de koningin hebben zich jarenlang schuilgehouden voor de waarheid, ze lopen al jaren weg van de waarheid over mij,’ zei hij tegen New Idea, ‘maar dat is nu afgelopen. We willen antwoorden.’

De Britse regering en het hof zouden vorig jaar vlak voor kerst hebben vernomen van Simons voorgenomen rechtsgang. ‘Ik twijfel er niet aan dat dit paniek heeft veroorzaakt,’ zegt Simon in het magazine.

‘En toen hoorden we dat Harry een stap terugdeed binnen de koninklijke familie en over het crisisberaad op Sandringham met de koningin, Charles en William. Dat is allemaal wel heel toevallig! Terwijl de hele wereld dacht dat ze het over Harry hadden, geloven wij dat deze rechtszaak zeker ook op de agenda stond en besproken is.’

Brief

Intussen zit Simon niet stil. In 2012 schreef hij een brief naar Charles en Camilla. Omdat zij niet reageren en het onzeker is of er ooit een rechtszaak komt – ‘De rechtbankklerken moesten lachen toen ik mijn documenten inleverde’ – besloot hij onlangs de brief aan zijn vermeende ouders naar de Australische media te sturen. In het epistel zegt hij dat het wettelijk zo geregeld is dat hij als geadopteerde zijn biologische ouders toestemming moet geven contact met hem op te nemen, en dat hij dat bij deze doet.

Verder laat hij weten dat al zijn naspeuringen één en hetzelfde resultaat hebben: de vaststelling dat Charles en Camilla zijn vader en moeder zijn. Of de publicatie van de brief zoden aan de dijk zet is nog maar de vraag. Een woordvoerder van Charles en Camilla liet de Britse Mirror Online weten dat zij geen commentaar hebben op Simons verhaal.

Door: Patricia van Driel| Beeld:: Brunopress, Instagram

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 37 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.