• Oranjes

‘Friso maakte Mabel al voor zijn dood schatrijk’

Door Redactie
‘Friso maakte Mabel al voor zijn dood schatrijk’

Deze week vindt de beursgang plaats van betalingsplatform Adyen. Verwacht wordt dat de openingskoers van de aandelen zal uitkomen tussen de 220 en 240 euro per aandeel. Naast Mark Zuckerberg en tal van andere voorname investeerders kent Adyen nóg een bekende naam onder haar aandeelhouders: Mabel van Oranje (49).

De prinses bezit volgens gegevens van het bedrijf 545.981 aandelen, wat maakt dat dit pakket tussen de 120 en 132 miljoen euro waard is. Een ongelooflijk kapitaal, waarmee Mabel in één klap de Oranje is met het hoogste privévermogen, daar de bezittingen van de rest van de koninklijke familie lastig hoofdelijk te berekenen zijn. Overigens heeft Mabel bij deze beursgang ‘slechts’ een derde van haar aandelen verkocht, wat haar deze eerste ronde minimaal 40 miljoen euro oplevert. In de Volkskrant stelde een financiële insider afgelopen zaterdag dat het Friso zou zijn geweest die voor zijn overlijden op 12 augustus 2013 een aandelenpakket in het veelbelovende bedrijf zou hebben genomen, en daarmee het financiële lot van zijn nabestaanden onwetend voorgoed bezegelde; dochters Luana (13) en Zaria (11) zullen de rest van hun leven – én dat van hun nakomelingen – geen geldzorgen kennen.

Lees het hele verhaal in Story editie 24. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle

‘Friso maakte Mabel al voor zijn dood schatrijk’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders