• Royals

Felle kritiek op prins William die coronabesmetting geheim hield: 'Wie kunnen we nog geloven'

Door Redactie
Felle kritiek op prins William die coronabesmetting geheim hield: 'Wie kunnen we nog geloven'

Prins William krijgt maandag zowel felle kritiek als applaus voor zijn beslissing zijn besmetting met het coronavirus stil te houden. De hertog van Cambridge raakte in april besmet, zo hebben paleisbronnen inmiddels bevestigd aan de BBC. Hij isoleerde zich thuis in Anmer Hall en vertelde er verder niets over om het Britse publiek niet verder te verontrusten. Kort daarvoor waren zijn vader prins Charles en premier Boris Johnson ook al getroffen door het virus.

Criticasters verwijten William gebrek aan openheid. Buckingham Palace maakte begin oktober nog bekend dat zijn tante gravin Sophie in isolatie ging omdat ze in contact was geweest met iemand die positief had getest, dus waarom dan het stilzwijgen rond de besmetting van de tweede in de lijn van troonopvolging? Volgens televisiezender ITV was de prins ziek toen hij op 16 april virtueel het NHS Nightengale-ziekenhuis in Birmingham opende.

'Hij had kunnen helpen in de strijd tegen het virus'

Op sociale media vragen Britten zich ook af of William de strijd tegen het coronavirus niet had kunnen helpen door wel te zeggen dat ook hij besmet was geraakt. Dat had laten zien dat het echt iedereen kon overkomen. Zijn argument om niet voor paniek te willen zorgen, wordt door velen ter discussie gesteld.

'Wie kunnen we nog geloven'

Verschillende media uitten hun zorgen over de betrouwbaarheid van mededelingen van het paleis. 'Dat een ernstige ziekte zes maanden verborgen wordt gehouden geeft te denken', aldus Patricia Treble van het Canadese blad Maclean's. 'Wie kunnen we nog geloven', voegde Richard Palmer, de koningshuisverslaggever van de Daily Express, eraan toe. Maar de media krijgen op sociale media ook een veeg uit de pan: waarom zoveel aandacht voor William zes maanden ná zijn besmetting?

Recht op privacy

Williams stilzwijgen wordt ook verdedigd. Er wordt gewezen op het recht op privacy dat ook hij heeft.

Beeld: Brunopress | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.