• Oranjes

Extra aandacht voor Amalia tijdens koninklijk jaaroverzicht NOS

Amalia

Het Oranje Jaaroverzicht van de NOS, waarin wordt teruggeblikt op de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar rond de koninklijke familie, besteedt dit jaar extra aandacht aan prinses Amalia. Dat maakte de NOS bekend in de aankondiging van de eindejaarsprogrammering.

Voor Amalia was het een bewogen jaar. Zij begon dit jaar aan haar studie, maar kon vanwege bedreigingen niet in Amsterdam gaan wonen en daar deelnemen aan het studentenleven. Ook was ze voor het eerst aanwezig op Prinsjesdag, omdat ze inmiddels 18 jaar is.

Staatsbezoeken

In de uitzending is ook aandacht voor de verschillende staatsbezoeken aan Oostenrijk, Zweden en Griekenland en de buitenlandse reizen van koningin Máxima in het kader van haar rol als speciale gezant bij de Verenigde Naties. Verder wordt vooruitgeblikt naar 2023, wanneer koning Willem-Alexander tien jaar op de troon zit en komt de populariteit van het koningshuis aan de orde. De uitzending wordt gepresenteerd door Malou Petter, die voor de duiding wordt bijgestaan door koningshuisverslaggever Albert Bos.

Bedreigingen prinses Amalia

Amalia begon in september aan de studie politics, psychology, law and economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam. Hiervoor verhuisde ze ook naar de hoofdstad. Op 17 september kwam naar buiten dat de beveiliging rondom prinses Amalia is verhoogd. Criminelen zouden het voorzien hebben op Amalia en minister-president Rutte. De beveiligingsmaatregelen werden bij beide flink aangescherpt, omdat de autoriteiten bang zijn voor ontvoering of zelfs een aanslag. In afwachting van het onderzoek woont Amalia niet meer in haar Amsterdamse studentenhuis. En dat terwijl ze net een week van start was gegaan met haar opleiding.

Bron: ANP | Beeld: ANP

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.