• Royals

Ex-minnares Juan Carlos beticht Sofia van ‘wraakactie’

Door Suus Ruis
Juan Carlos

De ex-minnares van oud-koning Juan Carlos is op oorlogspad. Ze sleept de voormalige Spaanse vorst niet alleen voor de rechter, ze vertelt in een podcast ook de meest intieme details over hun affaire. Maar niet alleen Juan Carlos moet het ontgelden; Corinna heeft nu haar pijlen op diens echtgenote Sofia gericht!

De affaire van de Juan Carlos en ex-minnares Corinna zu Sayn-Wittgenstein, die begon in 2004 en vijf jaar duurde, speelde een grote rol in de ondergang van Juan Carlos, die eigenlijk niet anders kon dan in 2014 het stokje overdragen aan zijn zoon Felipe. Corinna heeft een rechtszaak aangespannen tegen Juan Carlos omdat hij nadat ze de relatie verbrak de geheime dienst op haar af zou hebben gestuurd en haar zou hebben bedreigd. Maar ze heeft haar pijlen niet alleen gericht op haar ex-minnaar. In de nieuwste aflevering van de podcast wijst ze een heel onverwachte schuldige aan voor de ondergang van Juan Carlos. Oud-koningin Sofia, officieel nog altijd zijn echtgenote, is volgens Corinna de kwade genius achter de gigantische imagoschade die de koning leed en die hem uiteindelijk deed aftreden. Volgens haar zou Sofia belastende informatie over haar man én haar hebben laten uitlekken, wat het begin van het einde betekende. 

'Handschrift van Sofia'

Toen Juan Carlos met spoed terug moest naar Spanje omdat hij zijn heup brak, kwam aan het licht dat hij tijdens het reisje vergezeld was door Corinna. Ze werd met naam en toenaam in de media genoemd als zijn (ex)maîtresse. Tien jaar later stelt Corinna in haar podcast dat het niet anders kan dan dat Sofia informatie heeft laten lekken en ervoor heeft gezorgd dat iedereen wist wie ze was. Zeer negatieve berichten in de media ‒ ze werd voor heks uitgemaakt ‒ zouden ‘het handschrift van Sofia’ hebben en als doel hebben gehad Corinna’s imago te verpletteren. Waarbij tegelijkertijd dat van Juan Carlos onherstelbare schade opliep...

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.