• Royals
  • Liefde

Eigenzinnige prinses Anne wil koningin Elizabeth niet nóg een scheiding aandoen

Door Redactie
Eigenzinnige prinses Anne wil koningin Elizabeth niet nóg een scheiding aandoen

Uit respect voor haar moeder wil de Britse prinses Anne haar huwelijk, dat al jaren in moeilijkheden zou verkeren, in stand houden. Maar op alle andere fronten trekt Anne zich weinig van haar koninklijke status aan.

Het werd bijna volledig ondergesneeuwd door de verloving van prins Harry en Meghan Markle, maar binnen de Britse koninklijke familie was er onlangs nóg een heuglijk feit te vieren. Prinses Anne was op 12 december vijfentwintig jaar getrouwd met Timothy Laurence. Van een groot feest was echter geen sprake. Anne en Timothy worden al jaren nauwelijks nog samen gezien en zouden in feite gescheiden levens leiden. Timothy verblijft voornamelijk in hun huis in Londen, terwijl Anne het grootste deel van haar tijd op haar landgoed Gatcombe Park in Gloucestershire doorbrengt. Anne en Timothy trouwden in hetzelfde jaar als waarin Anne’s scheiding van eerste echtgenoot Mark Phillips, met wie ze kinderen Zara en Peter heeft, werd uitgesproken.

Affaires

Anne was smoorverliefd op Timothy, die ze leerde kennen toen hij als stalmeester voor koningin Elizabeth werkte. Ze begonnen een affaire terwijl Anne nog getrouwd was; dat kwam aan het licht toen een kamermeisje liefdesbrieven van Anne’s bureau had gestolen en verkocht aan de media. Anne en Mark gingen uit elkaar, maar nog voordat de scheiding rond was, werd bekend dat Mark Phillips eveneens – en éérder – overspel had gepleegd. Hij zou affaires hebben gehad met de Indiase callgirl Pamela Bordes en de Australische lerares Heather Tonkin. Heather zou zelfs zwanger van Mark zijn geraakt. Mark ontkende alles, maar Heathers dochter Felicity bleek na een DNA-test wel degelijk Marks kind te zijn. Op 23 april 1992 werd de scheiding van Anne en Mark uitgesproken. 

Lees het hele verhaal in Story 2. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld: Getty Images