• Royals

Een royal baby: prinses Eugenie deelt zoon August met de wereld

Door Naomi Pater
Een royal baby: prinses Eugenie deelt zoon August met de wereld

Begin februari beviel de Britse prinses Eugenie (30) van een gezonde zoon. Het kleine prinsje kwam ter wereld via een keizersnede, maar moeder maakt het sindsdien goed. Nu is het tijd om haar zoon aan de wereld te laten zien.

Het pasgeboren zoontje van de Britse prinses Eugenie en haar man Jack heeft de naam August Philip Hawke Brooksbank gekregen. Dat heeft de dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson zaterdag bekendgemaakt via Instagram.

Geboorte August

'We willen je voorstellen aan August Philip Hawke Brooksbank', schrijft Eugenie bij een reeks foto's waarop zij en Jack poseren met hun eerste kind. Ze maakt meteen van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken voor alle gelukswensen.

'Ons hart is vol liefde voor dit kleine mannetje'

'Bedankt voor zoveel mooie berichtjes. Ons hart is vol liefde voor dit kleine mannetje, woorden schieten tekort. We zijn verheugd om de foto's met jullie te kunnen delen', aldus de 30-jarige prinses. De beelden zijn gemaakt door de verloskundige.

Vernoemd naar prins Philip

De royal baby is vernoemd naar zijn overgrootopa prins Philip. Het is een mooi gebaar nu de 99-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth al bijna een week in het ziekenhuis ligt. Ze schrijft op Instagram: 'Denkend aan mijn eigen opa, introduceren we onze kleine jongen in het weekend van de verjaardag van zijn opa', verwijst Eugenie naar zowel Philip als haar vader prins Andrew die vrijdag 61 jaar werd. 'Hij is vernoemd naar zijn overgrootopa en zijn oudovergrootvaders.'

Trotse oma 'Fergie'

Sarah Ferguson heeft zaterdag voor het eerst via sociale media gereageerd op de komst van haar eerste kleinkind. Zij en haar ex-man prins Andrew zijn 'verheugd en gezegend' met de geboorte van hun kersverse kleinzoon. Volgens Sarah is het een prachtig jongetje en brengt hij 'veel liefde en vreugde voor de hele familie'. 'Ik ben zo trots op Jack en Eugenie. Ze zijn en worden geweldige ouders', besluit ze.

Keizersnede

August kwam vorige week dinsdag ter wereld met een keizersnede. Prinses Eugenie heeft een groot deel van haar leven last gehad van scoliose. Een corrigerende operatie die zij op 12-jarige leeftijd heeft ondergaan, leidde ertoe dat een keizersnede nodig was bij de bevalling.

De jonge man is na zijn moeder nu elfde in lijn van Britse troonopvolging. Het jongetje krijgt geen koninklijke titel. 

Bron: ANP | Beeld: Getty Images

Een royal baby: prinses Eugenie deelt zoon August met de wereld

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.