• Royals

Edwin de Roy van Zuydewijn neemt wraak: ex prinses Margarita klaagt Nederlandse Staat aan

Door Redactie
Edwin de Roy van Zuydewijn

Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex-man van prinses Margarita, laat het er niet bij zitten dat zijn privé- en professionele leven kapotgemaakt zou zijn in opdracht van prins Bernhard en met inmenging vanuit de hoogste kringen. Met een gerenommeerde advocaat klaagt hij de Nederlandse Staat aan bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in het Franse Straatsburg.

Uit de Story-publicatie van afgelopen juli werd duidelijk dat Edwin de Roy van Zuydewijn (56), de ex-man van prinses Margarita de Bourbon de Parme (49), geen vaste woon- of verblijfplaats heeft en tracht een inkomen bij elkaar te schrapen als klusjesman. Voor een slaapplaats is hij geregeld afhankelijk van de goedheid van vrienden, kennissen en familie.

Carrière vernietigd

Volgens Edwin is zijn privé- en professionele leven kapotgemaakt met inmenging vanuit de hoogste kringen. ‘Een staaltje ongekend machtsmisbruik. ‘Koninklijke’ acties die mijn zakelijke carrière vernietigd hebben en van mij een sociale verschoppeling hebben gemaakt.’ In het boek Beatrix, dwars door alle weerstand heen van Jutta Chorus wordt prins Bernhard als ‘kwade genius’ aangewezen.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 36 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.