• Royals

Echtgenote prins Charles eindelijk omarmd door de Britten

Door Redactie
Echtgenote prins Charles eindelijk omarmd door de Britten

Voor de Britse hertogin Camilla heeft de lockdown vreemd genoeg een zeer positief gevolg gekregen. De eerder zo gehate echtgenote van prins Charles is razend populair geworden. Door Instagram-filmpjes hebben de Britten Camilla beter leren kennen en ze vinden haar bijzonder leuk!

Hoe vaker ik de hertogin van Cornwall zie en hoor, hoe leuker ik haar ga vinden. Ze is grappig en charmant’, ‘Ik adoreer de hertogin. Echt. In de loop der jaren ben ik een groot bewonderaar van haar geworden’ en ‘Hou van haar! Zo naturel en zo met beide benen op de grond’. Dit zijn maar een paar van de jubelende commentaren op de Instagram-pagina van Clarence House, waarop foto’s en filmpjes van prins Charles  en zijn echtgenote Camilla worden gepost. In de afgelopen maanden, tijdens de lockdown vanwege de coronacrisis, heeft Camilla zich daarop vaak laten zien. Ze sprak met mensen die aan haar goede doelen zijn verbonden, met bekende landgenoten en met het Britse volk. En dat deed ze op zo’n innemende manier dat de Britten massaal voor haar zijn gevallen. Camilla is in no time uitgegroeid tot een van de populairste leden van de koninklijke familie! En dat had niemand ooit verwacht, want ze werd jarenlang gezien als de gemene heks die het huwelijk van Charles en Diana had doen stranden.

Vreemdgegaan

Het prinselijk paar was twee jaar uit elkaar toen Charles in de documentaire Charles: The Private Man, The Public Role, the Prince op de vraag of hij ontrouw was geweest in zijn huwelijk ‘ja’ antwoordde. Daaraan toevoegend: ‘Nadat het huwelijk onherstelbaar mislukt was.’ Over Camilla, met wie hij in 1972 bevriend raakte en iets later een romance kreeg, zei hij: ‘Mevrouw Parker Bowles is een goede vriendin van mij, al heel lang. Zij zal nog heel lang een goede vriendin van mij blijven.’ De volgende dag was er een persconferentie waarop Charles’ adviseur Richard Aylard toegaf dat Camilla Parker Bowles degene was met wie Charles was vreemdgegaan. Diana vertelde later in een tv-interview dat het met drie personen in een huwelijk toch wel een beetje vol was. Camilla werd meteen de meest gehate vrouw van het Verenigd Koninkrijk. Ze kreeg het zwaar te verduren. 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Echtgenote prins Charles eindelijk omarmd door de Britten

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief