Echtgenote Belgische probleemprins Laurent onderging metamorfose

Echtgenote Belgische probleemprins Laurent onderging metamorfose

Twintig jaar geleden deed Claire Coombs haar intrede aan het Belgische hof. Het volk had respect voor de geliefde van prins Laurent, maar miste ook de charme en flair die verwacht worden van een prinses. Ondanks de aanvankelijk sceptische ontvangst heeft ze haar plekje toch weten te veroveren.

Toen probleemprins Laurent (58)  zijn verloofde voorstelde aan het volk, en journalisten in haar verleden begonnen te graven, konden ze niets wereldschokkends vinden.Door anderen werd ze gezien als een huismus. Toch benoemden meerdere mensen die haar kenden tegelijkertijd haar pit, net zoals de non op haar voormalige school.

Relatieproblemen en slepende ziekte

Twee decennia na haar verschijning aan het hof heeft het Belgische volk Claire omarmd. De meeste mensen vinden het een behoorlijke prestatie dat ze het nog altijd volhoudt met enfant terrible Laurent, al laaien geregeld geruchten op dat hun huwelijk wankelt. Dat is niet waar, zo bleek een paar weken geleden nog toen ze hand in hand verschenen op een bijeenkomst van de Belgische senaat. Hoewel er volgens de prins geen relatieproblemen zijn, is overduidelijk dat Claire een paar zeer moeilijke jaren achter de rug heeft. Ze verdween bijna twee jaar volledig uit de openbaarheid. Laurent gaf daar in de lente van 2020 een verklaring voor: ze was besmet met het coronavirus en had daarnaast een ‘slepende ziekte’. Claire zou enorm hebben afgezien. Een half jaar geleden verscheen Claire ineens weer in het openbaar. Ze zag er fantastisch uit, dus men gaat ervan uit dat haar gezondheidsproblemen tot het verleden behoren. 

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 20 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.