Dubbel feest in Denemarken: koninklijk huis deelt nieuwe foto's van jarige tweeling

Door Redactie
Dubbel feest in Denemarken: koninklijk huis deelt nieuwe foto's van jarige tweeling

Het is de tiende verjaardag van prins Vincent en prinses Josephine. Ter ere van de feestelijke dag deelt het Deense koninklijk huis nieuwe foto's van de tweeling.

Vincent en Josephine zijn de jongste kinderen van kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary. Op de foto's is Josephine gekleed in een geel net pakje met een bijpassende gele strik in haar haren. Vincent is gekleed in een witte blouse met omgeslagen mouwen.

Tien jaar geleden

'De tweeling werd vandaag 10 jaar geleden geboren in het Rigshospitalet in Kopenhagen, 26 minuten na elkaar. Prins Vincent om 10.30 uur en prinses Josephine om 10.56 uur', luidt het onderschrift.

Monogram

Ook hebben ze beiden een monogram gekregen. Het monogram van Josephine bestaat uit de hoofdletter J, 'die sterk cursief staat en met een poëtische en levendige uitdrukking', met daarboven een kroon. Voor het monogram van Vincent is gekozen voor een V met 'een solide klassiek linkerdeel, gecombineerd met een speelse, toekomstgerichte dubbele lijn naar rechts'. Ook hier is de initiaal voorzien van een kroon erboven. De monogrammen zijn ontworpen door een drietal grafisch ontwerpers. 

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.